Sjøvegan har en nærmest magisk tiltrekningskraft på sitt publikum

Venter opp mot 3.000 fredag og lørdag

Millionfisken på Sjøvegan trekker opp mot 3.000 besøkende på konsert- kveldene fredag og lørdag, og rundt 1.000 på ungdomskvelden torsdag.

håper godværet kommer: Styreleder Torkel Rørstrand i Millionfisken håper på bedre vær når den 12. utgaven av Millionfisken er i gang fra torsdag. Og skal vi feste litt til Yr.no vil regnet blir fraværende noen dager i Midt-Troms. Alle foto: Stein Wilhelmsen 

investering: Millionfisken har nå selv kjøpt flytebrygger som man tidligere har leid fra Forsvaret. 

store premier:Topp-premien på 30.000 kroner går faktisk til den som eier anda som kommer inn på andreplass i andeløpet. 

kultur

Dette er tall som mange andre arrangører ikke kan vise maken til –det virker som festdagene på Sjøvegan har en nærmest magisk tiltrekningskraft på sitt publikum, noe som jo kanskje kan tilskrives at det disse dagene har vært nesten 2.000 hobbyfiskere som kjøper fiskekort i håp om å gjøre det store fiskevarpet i havet utenfor Sjøvegan.

Styreleder Torkel Rørstrand forteller at man også i år har mange konsertgodbiter, og nevner både Sandra Lyng, CC Cowboys og Norwegian Creedence, ei gruppe som skal være utrolig lik originalen i sin sound. Også Sylia and the Sailors kommer på scenen.

– Underholdningsgodbitene kommer på rekke og rad utover fra torsdag, både for barn og voksne. Blant annet stiller Hugos Tivoli i sentrum med et enormt stort spekter av tilbud til både barn og voksne, sier Rørstrand.

Politiet trekker vinnervekta

Nå er det for øvrig ikke mulig å bli millionvinner denne gangen for de som er med i årets fiskekonkurranse. Etter at Kjell Eriksen fra Halden vant én million kroner i 2013 er premien til fisken nærmest ei fastsatt idealvekt – eller vinnervekt – satt til en halv million kroner. Rørstrand forteller at for å vinne den halve millionen som gjelder i år må man ha fisket en ørret mellom et og fire kilo, den skal være bløgget og usløyd.

– Idealvekta som settes hvert år er hemmelig, den er det bare politiet som vet. Når man så har kjøpt sitt fiskepass deltar man ved å få innregistrert vekta på fisken. På søndag får vi konvolutten fra politiet som har foretatt trekningen av den hemmelige idealvekta. Vinneren må ikke ligger lenger unna den hemmelige fastsatte idealvekte enn pluss eller minus ti gram for å få topp-premien.

Rørstrand forteller at fiskekonkurransen starter torsdag, og varer til klokken halv to på dagen søndag.

– I tillegg utdeles en premie på 100 000 kroner til idealtorsken, også det ei hemmelig vekt mellom fire og syv kilo, og vi har også premie for tyngste fisk hver dag, og for tyngste fisk gjennom hele konkurransen.

– Været ser ut til å kunne bli bra, sier styreleder Torkel Rørstrand i Millionfisken på Sjøvegan. Nå er alt klappet og klart til ei ny festhelg på sjø og land.