Gitarist Ola Buan Øien gir bort en av gitarene som han skal spille på under konserten.

Det populære countryrockebandet Too Far Gone har i år sitt 25. år på turne i Norge, og i helga kommer de til Rossfjordrocken. I anledning jubileumsturneen ønsket bandet å gjøre noe spesielt for publikum.

– Glede i hverdagen

De har skaffet seg en avtale med gitarleverandøren Morgan, og på hvert sted de holder konsert i år vil de gi bort en av gitarene som gitarist Ola Buan Øien skal spille på under konserten.

– Årsaken til at vi gjør dette er rett og slett for å gi noen en veldig enkel men viktig glede i hverdagen, sier Per Evjen i managementet til Too Far Gone.

De ønsker å gi bort gitaren til unge artister, lag, foreninger, revygrupper, ungdomsklubber, kulturenheter ved skoler eller andre som kan fortjene en gitar.

– Gitaren skal gis bort til noen som fortjener å få den. Vi kommer til å se på historien og bakgrunnen til de som søker for å finne den eller de som fortjener det mest. Det må gjerne være noen som vi vet sliter med budsjettene, og hvor det er stor dugnadsånd. Vi ønsker også at gitaren skal gå til noen som virkelig vil ha den og noen som det betyr mye for, sier Evjen.

De som ønsker gitaren eller som har tips om noen som fortjener det kan sende det på epost eller ringe inn på 924 81 200.

Siden konserten er fredag sier Evjen at de må ha tipsene i hende innen klokken 18.00 torsdag.

Ryddet plass i kalenderen

Evjen sier Too Far Gone gleder seg til å komme til Rossfjordrocken.

– Vi har hørt mye positivt og fint om Rossfjordrocken og gleder oss veldig. Vi måtte rydde plass i kalenderen når vi fikk forespørselen, sier Evjen.

De lover valuta for pengene.

– Bandet er i toppform, og mer rocka enn noensinne tidligere, sier han.

Den eller de som får gitaren vil bli gjort stas på fra scenen.

– Vedkommende vil bli invitert til konserten og komme inn på vår gjesteliste. De eller den blir vår hedersgjest fredag, sier Evjen.