Danserne er rekruttert fra det eksisterende turnmiljøet i Midt-Troms som hadde sin blomstringstid på 1960– og 1970–tallet.

– Mitt mål har hele tiden vært å lage en danseforestilling som får eldre damer til å funkle, og er en hyllest til våre mødre, bestemødre og oldemødre, sier koreograf Arne Fagerholt.

I avisa Harstad Tidende får showet terningkast fire etter premieren under festspillene mandag kveld.

– Forestillingen starter i god svanesjøaktig-stil med 30 smådansende godt voksne kvinner, i hvite silkenattkjoler. Vi blir med dem på en reise gjennom levd liv fra krigens dager til barnefødslene etterpå. Så til taktfast marsjering sammen for kvinnesaken, før en rørende slutt der de sender en jentunge ut i livet. En gang skal hun bli like gammel som dem, skriver anmelderen.

Anmelderen mener at forestillingen har sjarm, og til tider er rørende, men at det blir noe litt tamt over den.

– Det blir for mye bestemortassing over gulvet. Koreografien er enkel, men det blir for like og repetitive armbevegelser, og for lite fotarbeid. Først når forestillingen går mot slutten, rives føttene med av sambatakter. Noen hofter er også i sving, og dansen får mer nerve og drive.

– Her svinger forestillingen over til felles kvinnekamp i formasjonsdans. Og de kaster kjolene. De raser sinna rundt i nattkjolene, et syn vi sjelden ser i storstua, og neppe kommer til å glemme med det første, heter det videre i anmeldelsen.

Anmelderen skriver at forestillinga er visuelt vakker.

– 30 par slitne damesko møter oss på scenen, og silkepysjen byttes etter hvert ut med gammeldagse, fargerike kjoler. Scenen med fargesprakende konfetti er nydelig. For hvem trenger ikke litt mer konfetti i livet..?

Anmelderen synes de 30 modne amatørdanserne fra Midt-Troms fortjener all applausen de får, fordi de er modige, og fordi de har glimt i øyet.