Et lett anslag for å finne vekta som publikum representerte under siste konserten endte opp med et anslag på 28.000 kilo publikummere som hoppet opp og ned på fjøsgulvet, mens Violet Road spilte på det meste heftige. Men kulturverten selv, melkebonde Sverre Hågbo kan berolige alle med at gulvet er dimensjonert for å tåle si vekt, og vel så det.

– Da vi startet opp med konserter på låven i 2006 hadde vi ingeniører inne her som ga retningslinjer for hvordan gulvet måtte støttes opp. Vi har gjort forstøtningstiltak som langt overskride kravene vi fikk den gangen. Men Hågbo forteller at han likevel var nede og sjekket under gulvet torsdag kveld.

– Dette var helt rått

Vegar Lindbæk og Margaret Lise Eidissen fra Finnsnes sa etter konserten at det å høre et slikt band i slike omgivelser var en helt spesiell opplevelse. noe de anbefaler på det varmeste til andre.

– Det var egentlig helt rått, sier Vegard. De to stilte opp på kveldens andre konsert der det var så fullt som det omtrent går an å bli.

Vegard sa at Violet Road absolutt er an av deres store grupper, og som de lytter jevnlig til.

– Låter jeg digger? Jeg er jo egentlig elendig på navn, men jeg mener at den låten jeg digger for tida med dem er «Keep on running», sier Margaret.

Hågbo sier at han er kjempefornøyd med fredagens to konserter.

– Vi kjørte to konserter, på den frøste var det sånn høvelig med publikum mens det var utsolgt på den siste. Stemninga var nesten elektrisk under deler av konserten, så det var tydelig at dette var noe publikum satte pris på.

Hågbo forteller at det neste som skjer i kulturlåven på Moen blir når Mari Boine opptrer under Kalottspel i august. Så blir det en konsert 25. august med to lokale band. Det «Elghakk», og så er det «Amy Sue and the Barn Gang», et band der Hågbo selv spiller slagverk. PÅ høsten er han i full gang med planlegginga av neste års konserter på låven.

Rundt fire hundre var samlet inne i fjøset på Moen for å høre på Violet Road. Foto: Stein Wilhelmsen
Vegard Lindbæk og Margaret Elise Eidissen fra Finnsnes var kjempefornøyd med konserten torsdag kveld. Foto: Stein Wilhelmsen