Otto Skogheim som er leder for idretts- og grendelaget har også ansvaret for søndagens arrangement i Skardalen.

– Vi ble jo invitert til å være med på dette arrangementet, noe vi er glade for, sier sokneprest Jan-Ole Berntsen som skal forrette under gudstjenesten.

– Den norske kirke er jo ei folkekirke, og vi ønsker jo å nå ut til folket.

–En enkel gudstjeneste

Soknepresten forteller at det vil bli en enkel gudstjeneste, med kjente salmer samt en liten preken over søndagens tekst.

– Vi kommer til å be både for de som er ute i på tur, og vi kommer til å lyse velsignelsen. Det blir jo ikke orgelmusikk der oppe, men sang uten musikk. Berntsen forteller at blant salmene som vil bli sunget i Skardalen er «Herre Gud ditt dyre navn og ære», og «Måne og sol», og «No livnar det i lundar».

Laget gapahuk i fjor

Skogheim forteller at for ett år siden åpnet grendelaget en gapahuk i Skardalen.

– Her er det veldig fint terreng å gå i, og også tilrettelagt for rullestolbrukere. Der har vi også bord og benker, slik at folk i alle aldre kan ta seg en tur her. Skogheim sier at grendelaget har de siste årene kommet opp med flere idéer for å få folk ut i naturen.

– Da kan det kanskje være greit å ha en friluftsgudstjeneste her i Skardalen.

Skogheim sier at selv om det er benker i Skardalen, oppfordrer han folk til å ta med egne campingstoler for å være sikker på å få sitteplass, i tilfelle det skulle bli veldig stort oppmøte. Han legger til at det nok kan være lurt å gardere seg litt mot regn med å ha med seg ekstra regntøy.

– Vi har trykket opp sangark som vi deler ut, så folk trenger ikke ha med seg salmebok, sier soknepest Berntsen.

Skogheim forteller at før gudstjeneste blir det en liten turmarsj. Den starter fra snuplassen i Skaret, og den ledes av Sørreisaordfører Jan-Erik Nordahl.

– Når vi kommer inn til hytta på Sætra skal skolekorpset ha en konsert, og etter det går vi tilbake til gapahuken der gudstjenesten skal avholdes. Denne turmarsjen er bare på halvannen kilometer, så det skulle være overkommelig for de fleste.