Det var Ulf-Tore Larsen, en av veteranene i musikkforeninga som med sine totalt 30 års spilletid, møtte opp og tok i mot den store sjekken som er det synlige beviset på at banken vil overføre 10.000 kroner til foreninga.

– Vi er jo kjempeglade for både prisen og pengene vi får fra banken, sa Ulf-Tore. Han forteller at pengene uavkortet går til innkjøp av ny bass.

– Den har vi allerede kjøpt. Den kalles B-bass, og er det største enkeltinstrumentet vi har i foreninga. Den gamle bassen vår tror jeg må være rundt 50 år gammel, og er nå godt og vel moden for utskiftning. Et så tungt og stort instrument har også lett for å få noen smeller og skader på våre reiser rundt omkring, og den gamle bassen måtte skiftes ut nå.

Ulf-Tore forteller at bassen allerede er kjøpt.

– Vi fikk den i helga, og den er enda ikke betalt. Ulf-Tore forteller at Sørreisa Musikkforening var 100 år i 2015, men at den ble gjenstartet i 1988. I gamle dager hadde foreninga flere navn, men nå er altså navnet Sørreisa Musikkforening.

– Vi har i dag røde jakker og sorte bukser når vi spiller, med sølvfargede slips for herrer og gullfargede for damene.

Aktiv sesong for foreninga

Ulf-Tore forteller at denne sommeren blir en veldig aktiv periode for både ham og de andre musikantene.

– 17. mai spilte vi både på Finnsnes og Sørreisa der vi spilte utenfor sykehjemmene, på hurtigrutekaia på Finnsnes hentet vi turistene opp til oss, spilte for dem og fraktet dem ned til kaia igjen. I helga hadde vi et stort musikkstevne med 19 korps, og over 600 musikanter der vi var arrangør. Men nå skal vi først ha en ferie, og så fortsetter vi senere med at vi deltar i NNM i Narvik 3. november, forøvrig første gangen vi deltar i dette mesterskapet. Og jeg blir selvfølgelig med, for spilling i musikkforeninga skal jeg fortsette med selv om det er slutt på aktiv fotball for lenge siden.

Slutter aldri å spille

Ulf-Tore spiller selv trompet, og sier at det vil han holde på med så lenge han er i stand til å bevege seg.

– Jeg har spilt trompet siden 1963. Vi er i dag 28 som er med i foreninga, og med den nye basen har vi det meste av instrumenter i god stand. Men det som vil mangle etterhvert er en god rekruttering.

– I dag har vi for få klarinetter, men der trenger vi mennesker, ikke bare instrumenter. Vi har jo et oppegående skolekorps, og der har vi et ungdomskorps som heter Blæs. Dette er musikere som vil ha nye utfordringer, og vi håper å få disse over til oss. Vår gjennomsnittsalder er nå litt for høy, og på sikt må vi ha rekruttering til musikkforeninga.

Det var avdelingsleder Lill-Tove Torheim fra Sparebanken Nord-Norge som overrakte den store blå sjekken til musikkforeninga i går.

– Det er en stor glede for meg på vegne av Sparebanken Nord-Norge å overekke kulturprisen på 10.000 kroner til Sørreisa Musikkforening. Hun viste til at i begrunnelsen for tildelingen av kulturprisen står det at musikkforeninga er et velkjent orkester i bygda, og har høy standard.

– Foreninga er ikke ny, den feiret i 2015 sitt hundreårs-jubileum. Den har representert et verdifullt tilbud i kommunen, både på 17. mai og ved andre anledninger. Sørreisa Musikkforening har avholdt svært mange konserter og har gjort tildels store oppsettinger.

Her utdeler leder for kulturutvalget i Sørreisa Otto Skogheim (t.h.)diplom og et fat til kulturprisvinneren. I midten ser vi Ulf Tore Larsen og Ingrid Krogstad (t.v.). Foto: Stein Wilhelmsen