– Åtte grader og regn trekker ikke folk ut, konstaterer Anders Killie Solli.

Han viser med det til den begredelige værmeldinga for den den førstkommende helga når Bjorelvnesdagan etter planen skulle arrangeres. Utrivelige forhold utendørs er imidlertid ikke den eneste grunnen til at en samstemt arrangementskomité har valgt å utsette arrangementet til 25.-26. august.

– Bjorelvnesdagan er et utendørsarrangement, og det at vi nå utsetter handler også om å ta vare på det fine arrangementsområdet. Vi kan ikke ha en masse mennesker travende på gressplenene med slike værforhold som er meldt. Da risikerer vi at området ikke er like fint etterpå.

Samme arrangementet

Solli medgir at det er kjipt å annonsere en utsettelse bare dager før Bjorelvnesdagan skulle gått av stabelen.

– Det er lagt ned en masse arbeid for å bli klar til denne helga, så det er selvsagt trasig å utsette. Samtidig har alle våre samarbeidspartnere være veldig løsningsorienterte, så sånn sett har utsettelsen gått smertefritt.

– Hva med utstillerne som har meldt seg til arrangementet?

– Vi er i dialog med utstillerne også, og jeg vil tro at også disse er tjent med andre forhold enn det vår herre har tenkt for oss denne helga, poengterer Solli.

Han understreker også at programmet for arrangementet blir det samme, bare i august. Og da forhåpentligvis under langt finere værforhold.

– Jeg kjenner det på gikta at vi i slutten av august får 25 grader, sol og skyfri himmel. Jeg tror faktisk også det blir 19 grader i havet også, smiler Solli.

Har skjedd før

De som er kjent med Bjorelvnesdagan husker nok at arrangementet tradisjonelt også har vært satt til slutten av august. I år hadde imidlertid arrangementskomiteen en idé om å prøve noe nytt.

– Vi tenkte å prøve å være først ute blant alle bygdedagene, men med det været som er slo jo det helt feil.

I år er 25 gang at Bjorelvnesdagan arrangeres.

– Har dere noen gang tidligere vært nødt til å utsette?

– Ja, det har skjedd to ganger tidligere, men det er vel bortimot 20 år siden sist det skjedde. Ett år var vi også nødt til å avlyse arrangementet i sin helhet.

For ørvig opplyser Solli at de som har kjøpt lodd til det planlagte flaskelotteriet under Bjorelvnesdagan ikke trenger å få panikk på grunn av utsettelsen.

– Disse loddene vil gjelde til høsten også.

Kjipt, men nødvendig, sier Anders Killie Solli om utsettelsen.