Direktør Jan Kjetil Smørdal forteller at sirkuset kommer til Finnsnes etter å ha hatt omtrent fulle telt under sirkusets forestillinger i Bodø.

– Dette er nemlig en forestilling hvor både barna og de voksne vil ha det ustyrtelig morsomt, påstår Smørdal skråsikkert overfor Folkebladet på telefonen. Han starter begrunnelsen for sitt skryt med å forteller om trampolineartisten Brad Santos, et ifølge ham fantastisk innslag med en ung og talentfull artist, som også presenterer komiske innslag.

– Hans sans for det komiske gjør også hans opptreden mer severdig, sier Smørdal.

Blir lurt av hundene

Nummeret med tyske Peter Taylor er også et innslag som direktøren mener vil falle i god smak hos publikum.

– Han har med seg fem hunder inn i manesjen, og disse klarer på en mesterlig måte å få ham til å dumme seg ut. Til tross for at Taylor prøver å holde hundene i sjakk klarer de hele tiden å lure ham, noe barna garantert vil finne ustyrtelig morsomt.

Sandra - luftens prinsesse

Et av sirkuset store numre er tyske Sandra Quiser som blant annet utfører helt fantastiske turnøvelser i en lysekrone, og senere mens hun henger i et laken opp i lufta.

– Og så har vi klovnene, da. Los Rivelinos er to meget flinke klovner med skikkelig godt publikumstekke, der de blant annet opptrer som to som er i bokseringen.

– Det er slik med klovner at publikum merker med en gang hvis klovnen ikke kan det han holder på med. Og disse karene kan virkelig sine saker til gagns.

Startet sin karriere som konfirmant

Smørdal som nå er 54 år forteller at han tidligere var linedanser i verdensklasse, og at han nå igjen er begynt å opptre litt selv igjen.

– Starten på min egen sirkuskarriere fant sted hjemme på Nordfjordeid der jeg i min egen konfirmasjon spente et tau mellom et epletre og et utedo, og viste balansekunster for de frammøtte. Det førte meg etter hvert inn i sirkusbransjen, forteller Smørdal.

Luftens prinsesse,Sandra, tar pusten fra publikum der hun svinger seg høyt over bakken i en lysekrone. Foto: Sirkus Agora