Søndag kveld ble Heddaprisene delt ut på Oslo Nye Teater. Prisene deles ut for fremfragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Rimfrost produksjoner fra Senja og Hålogaland Teater var nominerte til Heddaprisen i kategorien beste barneforestilling.

Alexander Rindestu (35) er i dag den ene av tre som i dag utgjør Rimfrost produksjoner - i tillegg er Kristine Myhre Tunheim og Jeanette Solbakken med, mens Jonas Delerud har vært en av rolleinnehaverne i det nå prisbelønnede barneteaterstykket.

– Dette er noe vi alle som har vært med på kjempeglade for. Vi tar det som en aksept for at det vi har gjort er blitt lagt merke til og vurdert som en kvalitetsforestilling. Det er noe vi virkelig tar med oss i fortsettelsen, sier Alexander. Han forteller at det er rundt tre år siden forestillingen «ble født» etter en idé av Kristine, og at premieren gikk på Hålogaland Teater før jul. Til nå har Rimfrost produksjoner kjørt rundt 20 forestillinger på HT, samt noen forestillinger gjennom Den Kulturelle Skolesekken (DKS). Forestillingen har også vært kjørt en gang i Sørreisa.

Startet opp i Øverbotn

Rimfrost produksjoner holdt i sin spede begynnelse til i Øverbotn skole i Tranøy, men i dag har teatergruppa sine lokaler i Tromsø der alle tre nå er bosatt.

– Nå skal vi smi mens jernet er varmt og prøve å selge forestillingen ut i norske skoler, sier Alexander. I teaterstykket har han to roller - den ene er en fantasivenn til hovedkarakteren Tobias, og den andre er Jøran, en gutt som skaper konflikter.

«Tobias og dagen det smalt» av Jenny Svensson er etter en idé av Kristine Myhre Tunheim. Morten Røsrud har regien, mens rollene har vært besatt av Kristine Myhre Tunheim, Alexander Rindestu og Jonas Delerud.

Forestillingen handler om identitet, vennskap, fantasi og dinosaurer: Alle kaller Tobias for Cecilie, også foreldrene hans. Men Tobias føler seg ikke som en Cecilie, han føler seg som en Tobias. Inni seg er han en gutt. Han vet bare ikke hvordan han kan fortelle dette til de andre.