Løpet foregår utenfor Lavangsheimen, og er blitt kjempe- populært ifølge Kolbjørn Sjøseth, som er leder for hovedkomiteen bak festuka.

Ja, faktisk er det blitt så populært at vi har fått flere eldre som har kommet fra Sjøvegan for å delta. Hvis været er bra går det som normalt ute, mens skulle det bli ruskevær tar vi det innendørs, sier Sjøseth.

Snart jubileum

Festuka i Lavangen avholdes i år for 29. gang, og Sjøseth sier at neste år skal man forberede en skikkelig jubileumsmarkering. Han forteller at uka starter med en tilstelning ved skolen på Tennevoll der både brannbiler, ambulansebiler og gravemaskiner skal vise seg fram for de minste. På ettermiddagen er det så diskotek for skolebarna i ungdomsbasen ved skolen.

På tirsdag blir det i Lavangen bibliotek et foredrag om gamle navn og plasser med Elling Ellingsen, en pensjonert lærer. Samme ettermiddag er det også duket for paintball-moro for de som ønsker det.

Sjøseth forteller videre at på onsdag kan de som liker å bevege seg i friluft ta seg en tur langs Spansdalselva.

Her er det laget til en fin sti, og den kan brukes også av rullestolbrukere eller for de som bruker rullator. Og etter det kan man, hvis man fremdeles vil, oppholde seg ute, se på 6. divisjonskampen mellom Lavangen og Bardu.

Sankthansfeiring

Komiteelederen forteller også at på torsdag blir det sykkelløp som arrangeres av Astafjord sykkelklubb. Og på fredag blir det elveparkfest utenfor butikken på Tennevoll der det settes opp boder og lavvoer, og det blir bål og grilling.

Sjøseth avslutter med å fortelle at det på lørdag blir grendelagsturnering, og senere på kvelden blir det Sankthans-feiring med salg av rømmegrøt og spekemat. På kvelden utdeler kommunen gaver til nyfødte barn det siste året i kommunen, og det blir utdeling av årets kulturpris og årets ungdomspris.