Søsknene Tråsdahl – Linda Irene, Bente Anita, Ole Bjarne og Ingunn Annie – har sunget sammen så lenge de kan huske, også i konsertsammenhenger. Da har de av og til fått spørsmål om de ikke har noen plater med eget materiale, forteller Linda.

– I vinter kom vi frem til at tiden var moden for å spille inn et eget album – ikke minst fordi Ole Bjarne nå flytter til Japan for en seks års tid. Når vi på lørdag har releasekonserten på Nordborg, er det låtene fra platen vi fremfører. Og de som kommer på konserten, får her første muligheten til å kjøpe platen.

Kristne låter

Materialet på albumet Amazing Grace har rot i den kristne sangtradisjonen: Én av låtene har broren Ole Bjarne skrevet, tre er på engelsk, resten på norsk. Noen av låtene er oversatte tekster, og én av dem synges a cappella.

– Dette er ikke salmer direkte, men låter i en mer moderne stil. I det kristne miljøet er det en sterk musikkultur. Den vokste vi søsknene opp med, og i tillegg hadde vi foreldre som prioriterte at vi skulle gå på musikkskole. Det var god oppbacking og åpenhet for å holde på med musikk. Det er vi veldig takknemlig for, forteller Linda.

I februar var første helgen med musikere i Kysten Studio i Tromsø; i mai ble de siste vokalsporene lagt på.

– Vi har vært så heldige å ha en meget flink og kompetent tekniker i Sivert Henriksen. Han er flink musikalsk, han har vært lett å samarbeide med og har gjort en veldig god jobb. Yngste søsteren vår, Ingunn, bor i Sverige, og akkurat til dette prosjektet gjorde vi det slik at vi sendte frem og tilbake noe av det vi øvde inn, og det funket veldig greit. En del av låtene hadde vi dessuten sunget sammen før. Noen dager før vokalinnspilingen kom hun nordover slik at vi fikk øvd sammen før siste innspilling.Hun kommer også til konserten – hun kommer hjem på fredag, faktisk, så vi får litt intensiv øving frem til konserten på lørdag, ler Linda.

– Og vi har hatt veldig dyktige musikere med oss som har gjort en stor og god innsats for at vi skulle få prosjektet i havn: Ingebjørg Steinheim på piano, Ingar Moldsvor på bass og gitar og Svein Erik Pedersen på perkusjon.

Sterk tradisjon

Til tross for en både lang – og dypt rotfestet – musikalsk tradisjon i det kristne miljøet er det ikke så ofte «lokale» grupper spiller inn album basert utelukkende på låter med et underliggende religiøst budskap. Samtidig har midtfylket flere gospel-kor – og en stor del av det materialet som forlengst er blitt folkeeie og har gått inn i standardrepertoaret til et utall kor, har opphav i religiøs musikk.

– Vi har ikke bare en stor glede av å synge sammen, men er også opptatt av å formidle et budskap som er viktig for oss. Når vi skulle lage plate, var det naturlig for oss å velge noe innenfor den sjangeren. Det er også litt på grunn av den arven vi har med oss hjemmefra, sier Linda.

Spent

Med tanke på innspilling og produksjonstid har det gått uvanlig raskt de siste ukene. Takket være gode samarbeidspartnere er albumet lanseringsklart allerede til helgen – og det skyldes ikke minst en oppofrende tekniker som har stått på, forteller hun.

– Vi var spent på om vi ville rekke det, for det er jo bare en måned siden vi var i studio. Vi synes det ble bra – og vi håper andre vil synes det samme, smiler Linda.

Materialet på albumet, 11 låter til sammen, har rot i den kristne sangtradisjonen. Foto: Album-cover