Kulturell hotellinnvielse med korsang

Senja Fjordhotell har offisiell åpning 22. juni, men allerede førstkommende fredag kan du få være med på en kulturell innvielse i storslagne omgivelser – med ikke mindre enn tre kor i samklang.

FJORDHOTELL Hotellet lever opp til navnet sitt med plasseringen i fjæra med utsikt over sjøen og idylliske Frovåg. Hotellet har offisiell åpning den 22. juni, men på fredag blir det kulturell innvielse i storslagne omgivelser.  Foto: Maria Holm Simonsen

Vi gleder oss veldig og regner med at folk på Senja og i Midt-Troms et spent på å se vårt nye hotell– Vi gleder oss veldig og regner med at folk på Senja og i Midt-Troms et spent på å se vårt nye hotell

Berit Wilsgård

KORISTER Sørreisa mannskor og Kor Flott – her fra en konsert i mars 2017 – står sammen med Blandakoret Samklang for kulturell innvielse av hotellet.  Foto: Birger Caspersen

FØRSTE Berit Wilsgård Olsen og Charles Wilsgård Olsen – her sammen med sønnen Ruben – ser frem til hotellets første konsert.  Foto: Maria Holm Simonsen

kultur

Hotellet, som Berit Wilsgård Olsen og Charles Wilsgård Olsen bygger i Frovåg på Senja, har stor festivitas denne fredagen: Da inviteres det til konsert med storhavet som kulisse og hvor publikum får mulighet til å høre ikke mindre enn tre kor fra midtfylket: Både hver for seg og sammen vil de glede publikum med sang, forteller Berit Wilsgård Olsen:

– Vi gleder oss veldig og regner med at folk på Senja og i Midt-Troms et spent på å se vårt nye hotell – og samtidig få med seg en flott konsert, smiler hun.

Konsertsamarbeid

At det til sammen ble tre kor som synger hotellet inn, har sin egen historie: Blandakoret Samklang fra Dverberg på Andøya legger i år avslutningsturen til Senja. Da falt det seg naturlig å ta kontakt med Kor Flott fra Sør-Senja om et konsertsamarbeid på ny-hotellet.

– Dét var selvfølgelig Kor Flott med på, og i ettertid bestemte også Sørreisa Mannskor å legge sin avslutning til Senja Fjordhotell. Siden Mannskoret og Kor Flott har samme dirigent, vil Mannskoret delta på konserten både med egne sanger og sammen med Kor Flott, sier Olsen.

Variert og lystig

Etter det korene selv har meldt inn, blir det en meget variert og lystig konsert, hvor smilet er på lur fra første stund, forteller hun.

– Alle korene møtes til middag noen timer før konserten starter, og vil være i toppslag til konserten begynner. Det blir spesielt spennende å høre våre gjester fra Dverberg, et kor som denne helgen består av sytten sangere, sier Olsen.

Bak Senja Fjordhotell står Frovåg Havfiske, drevet siden 2009 av Berit Wilsgård Olsen og Charles Wilsgård Olsen. I 2012 og 2013 førte de opp tre sjøhus i fjæra i Frovåg, mens det nybygde hotellet rommer tre etasjer. Hotellet lever opp til navnet med sin plassering helt nede i fjæra med utsikt over sjøen og idylliske Frovåg.