Gratis ungdomskonsert på dagtid, jam for voksne om kvelden: Lucille – Midt-Troms rock- og bluesklubb – hadde sitt første, store arrangement på Hugos Pub lørdag. På scenen tidlig ettermiddag stod Vilde Engkrog, bandene The Promotion, Generation 21 og Hjerteinfarkt i tillegg til unge artister fra Fresk Ungdom.

At en ny musikkscene er etablert for nettopp de unge musikkutøverne, betyr mye. Jonas Leonhardsen og Ruben Kåre Nesvold, duoen som utgjør The Promotion, er aktuelle med sitt første album. Imponerende nok er alle låtene signert duoen selv. Men selv for et band som er klart for å albumdebutere, står ikke sceneinngangen alltid like åpen. Da betyr Lucilles arrangement en god del.

– For oss som er fersk i gamet, er det ikke bare å gå på dørene til folk og spørre om de vil høre oss. Når vi nå kan komme hit og få denne muligheten, er det et kjempetiltak, forteller Ruben.

Egen setliste

Det er ikke mange 18-19-åringer som kan sette sammen en setliste bestående utelukket av egne låter. Paret har deltatt på UKM tidligere, men å få komme ut og spille er ikke minst viktig når alt materialet er deres eget.

– Det gjør det ekstra spesielt. Det er artig å se responsen til dem som ser på. Vi har aldri opptrådt slik før – og så lenge – som i dag, smiler Ruben.

Album

I januar hadde Jonas fått skrevet ferdig en god del låter, og arbeidet med det kommende albumet begynte for alvor. Duoen er takknemlig for all hjelpen de har fått, både til å spille inn bass og sologitar.

– Mye av det folk har fått høre i dag, har vi spilt inn. Nå kommer vi til å forberede alt og legge ut albumet etter helgen, sier Ruben.

Musikken betyr alt

Egne låter skriver også Vilde Engkrog (15). Lørdag fremførte hun én av dem, «See You Soon», i tillegg til to coverlåter. Du gir av deg selv når du står frem med egne tekster. Men å fremføre andre sitt materiale kan oppleves like personlig: Også dét er låter du har gjort til dine egne og som får spesiell betydning.

– Jeg skriver en del – og opptrer, men det blir mest bare i UKM-sammenheng og gjennom kulturskolen – som er flink til å finne konserter hvor vi kan spille! Da betyr det veldig mye å få en slik scene som her å spille på.

– Musikken betyr jo alt for meg. Det er en måte å uttrykke meg på, og det blir noe som bare er mitt. Samtidig blir musikken også delt, som i dag. Og det er en spesiell følelse, smiler Vilde.

Bærekraftig klubb

Både som klubb og som musikalsk drivkraft har Lucille utspring i musikkmiljøets genuine interesse – og arbeides da også frem som en frivillig forening. At nettopp en ungdomskonsert er klubbens første arrangement, setter ytterligere en sympatisk tone for det videre arbeidet.

I dét arbeidet inngår ikke minst rekruttering av nye medlemmer.

– Skal vi være en bærekraftig klubb som skal kunne arrangere fremover, er vi avhengig av at vi har en stabil medlemsmasse. Dette er heller ikke en klubb du trenger være redd for å bli medlem av, for det er ikke slik at du blir satt i arbeid. Vi er et styre som er ganske selvgående, og å bli medlem av klubben forplikter ikke til mer enn å komme på konserter. Det er bare fordeler med å være medlem! forteller styremedlem Monica J. Jensvold.

GENERATION 21: Den unge generasjonen – Johannes Åsali Jenssen, Kristian Svegre, Espen Aldegarmann og William Svegre. Foto: Arne Ivar Hanssen
EGEN MUSIKK: Vilde Engkrog (15) skriver egne låter. Foto: Arne Ivar Hanssen
NY SCENE: Et publikum på rundt 120 fant veien til Hugos Pub på dagtid for å høre unge solister og nyetablerte band. Foto: Arne Ivar Hanssen
FRESK UNGDOM: Silje Lange og Nicoline Heiberg-Evenstad. Foto: Arne Ivar Hanssen