Årets messe arrangeres førstkommende helg, og denne gangen har arrangørene lagt enda mer vekt på at barn i alle aldre skal ha muligheten til å være med på aktiviteter og konkurranser nede på kunstgressbanen.

Også i år vil det bli hesteridning i regi av Eggen gård – og den populære taubanen over Loken er selvskreven. Tromsø casting- og fluefiskeklubb vil ha egen instruksjon og konkurranser for barn i bruk av fluefiskeutstyr, melder arrangørene i en pressemelding.

Naturpark

I nordre ende av kunstgressbanen vil Barnas naturpark, Rohkunborri nasjonalpark, Bardu kommune – folkehelse og Besøkssenter rovdyr Bardu ha et utvalg aktiviteter. Det blir blant annet mulighet for å prøve seg på puslespill og bondesjakk i stor skala.

Vardebygging

I tillegg vil det være to konkurranser: Den ene vil gå ut på å bygge høyest mulig varde av stein. Her kan barn inntil seksten år delta sammen med maksimalt tre personer. Det blir premiering av høyeste varde hver dag i messehelgen.

Det vil i tillegg være en gjettekonkurranse for både barn og voksne som går fra fredag til søndag.

Ida Steien Bjerka i Barnas Naturpark og daglig leder for Villmarksmessa Hans Hammer lover flotte premier til både store og små, og oppfordrer samtidig flest mulig til å forhåndskjøpe billetter på nett.

Dermed unngår man billettkø, melder arrangørene.

Program

Messeområdet åpner fredag ettermiddag for publikum, hvor det blir salg og aktiviteter fra utstillerstandene i tillegg til de mange barneaktivitetene som det er lagt opp til. Det blir blant annet hundeutstilling ved Midt-Troms Fuglehundklubb, demonstrasjon av knivmaking, knivsliping og smiing på knivtorget – og demonstrasjon av fluebinding ved Henning Moen.

Villmarksmessa har dessuten flere foredrag på programmet, deriblant foredrag i Musikkrommet om Rypeforvaltning ved Statskog, foredrag om elglokking ved Jan F. Karlson og foredrag ved Jens Kvernmo fra TV-seriene «Alene» og «Vinterdrømmen».