«Barbeint» har vært tilgjengelig digitalt siden 1. juni, og for aller første gang har bandet produsert en låt helt selv, fra innspilling til mastering. Slik også det nye albumet vil bli, forteller bassist Ronald Alertsen.

– Nå jobber vi sakte, men sikkert frem et nytt album med arbeidstittel «Stjernestøv». Dette er andre singelen, og «Barbeint» er en låt vi er blitt veldig godt fornøyd med.

Gode tilbakemeldinger

Det nye albumet ventes klart vinteren 2018/2019. Den første singelen, «Herrens hus», kom i november i fjor.

– Vi har aldri sluppet to enkeltlåter i forkant av et album før, så det er annerledes denne gangen. Tidene har endret seg, smiler Alertsen.

– Men nå har singelen vært ute en ukes tid, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, mer enn noensinne.

Akkurat det varmer når mye arbeid er lagt ned i både tekst og produksjon. Mens låten er et samarbeid mellom alle medlemmene, er det vokalist Svein Kaspersen som har stått for hovedarbeidet med teksten.

– Vi synes selv at tekstene har høyt nivå, og vi bruker bedre tid nå enn vi gjort tidligere. Før «Herrens hus» kom ut, hadde vi en pause på to-tre år. Samtidig har vi jobbet litt «i det skjulte», for planen var hele tiden at vi skulle tilbake med nytt album. Men det gjenspeiles i at låtene er gjennomarbeidet. I vinter gjorde vi noen klubbjobber, og til sommeren skal vi være på noen festivaler. De to nye låtene er på setlisten, så de kommer publikum til å få høre. Første sjanse blir siste helgen i juni under Rossfjordrocken, sier Alertsen.

Egen produksjon

De nye låtene er også et samarbeid med Janne Bark på gitar, som blant annet har vært gitarist med Ulf Lundell på utallige turneer.

– Bark har vi samarbeidet med i snart ti år. Han produserte Kjøter i 2008/2009 og vært med på det vi har gjort siden.

I likhet med låten «Barbeint» blir også «Stjernestøv» Blått & Råtts første, «totale» egenproduksjon.

I det ligger ikke bare at bandet får akkurat det lydbildet de selv ønsker seg:

– Det viser også at du ikke trenger å reise halve landet rundt for å spille inn en låt. Vi har eget studio – og særlig da er det jo artig at låten har falt så godt i smak, smiler Alertsen.