Aase Nordmo Løvberg ble født på gården Nordmo 10. juni 1923. Gjennom sitt kunstneriske liv og virke på høyt internasjonalt nivå har hun bidratt sterkt til å sette Målselv og Norge på verdenskartet.

Løvberg døde 25. januar 2013 og er gravlagt ved Ringsaker kirke. Historien om henne er samtidig en sterk personlig fortelling og viktig norsk kulturhistorie innenfor musikk og opera.

Prosjektgruppe

En prosjektgruppe med utspring i lokalt engasjement fra slekt og venner samt Målselv historielag og Målselv kommune, satte seg som mål å få reist et monument av operasangerinnen, operasjefen og professoren Aase Nordmo Løvberg i Målselv.

– Vi her i Målselv har på denne måten bestemt oss for å hedre Aases minne. I tillegg til monumentet/statuen er det laget en portrettbyste og et relieff, heter det i pressemeldingen.

Kunstner Merete Sejersted Bødtker fikk oppdraget med å utforme monumentet som nå skal avdukes av Aases datter Torunn. Relieffet vil bli overlevert Menighetsrådet i Øverbygd kirke, og portrettbysten skal avdukes i Istindportalen samme dag.

– Kunstneren har vært opptatt av å vise storheten til Aase som verdensstjerne og samtidig få frem den jordnære jenta fra Målselv. Aase utviste stor raushet ovenfor sitt publikum på alle arenaer, forteller presseskrivet.

Musikkhistorisk

I programmet søndag 10. juni vil det bli tale av ordfører i Målselv og representant fra Forsvaret. Det blir sang av Mellembygd mannskor, Anne-Lise Sollied, Tor Eriksen og Erik Bjørkeng. Nils Bernhard Topland vil holde et musikkhistorisk foredrag om Løvberg i Istindportalen.

Nitidig: Kunsteren Merete Sejersted Bødtker har studert en mengde bilder av operastjernen Aase Nordmo Løvberg for å få fram det rette uttrykket hun ønsker på skulpturen. Foto: Merete Sejersted Bødtker