Salen var dekorert med maritime effekter alt fra jolle, årer, kavler og garn til kråker og måker. Koristene sto fram som en sjømannsgjeng med sin dirigent Karin Storvoll som kaptein.

Leder i koret Astrid Østrem Skoglund ønsket velkommen til fest og ga en kort gjennomgang av korets historie siden oppstarten i 1978.

Jubileumsgaver

I anledning 40-årsjubileet hadde koret ubeskjedent ønsket seg gaver i form av akkompagnement fra bygdas egne musikere. Dermed fikk man en konsert krydret med variert musikk. Fløytist Trygve Skipenes Østrem sammen med oboist Anna Starr Dalgård, tolket «Ut mot havet» på profesjonelt vis.

Bygdas danseband-musiker, Laurits Dalseth, med sin bassist Raymond Skogstad, sang «Dekksgutten» sammen med koret. I tillegg akkompagnerte de «Vinsjan på kaia», hvor korets unge tenor Adrian Skjervheim hadde solorollen som dekksgutt. Sissel Stokland Jørgensen fikk «Dro din vei» til å svinge med sin saxofon. Øyvind Østrem Skoglund leverte stemningsfullt fingerspill på gitaren til «Berg og båre», «House by the sea» og avslutningsnummeret «Har du fyr», sistnevnte med solistene Adrian Skjervheim (16 år) og Marie Ertzaas (17 år). Marie tolket også «Hurtigrute» med gripende innlevelse. Pianoet ble traktert av Sigurd Skollevoll på den eviggrønne «Bridge over troubled water». I tillegg sang koret flere sanger acapella.

Et publikum på rundt 80 personer så ut til å hygge seg på jubileumsfesten. Praten gikk livlig mens festkaker ble fortært til kaffen.

Vil ha flere med

Ønsket for koret framover er at flere yngre kan oppdage gleden ved å synge sammen.

– Da er kor en perfekt arena. Jubileumskoret starter neste semester med en tur til Alta på korfestival. Går du med en korist i magen, er det ikke for sent til å la det bli virkelighet», sier leder i koret, Astrid Østrem Skoglund.