Årets Finnsnes i Fest har i tradisjon tro mye å by på både for gamle og unge.

– Årets Finnsnes i Fest blir like fullspekket med aktiviteter som det har pleid å vært. Det blir en festival for folket, sier festivalsjef Beate Seljenes og bookingansvarlig Krister Viken.

Splitter ny nettside

I år har daglig leder i Finnsnes Forum, Tord Magnussen, laget en splitter ny nettside for festivalen.

– Den nye nettsiden er enkel å bruke og lett å finne fram i. Den gjør det veldig enkelt for folk å finne tak i den informasjonen de trenger om FiF, sier Magnussen.

Nettsiden vil bli oppdatert kontinuerlig med nye aktiviteter som blir spikret fram til festivaluka går av stabelen 30. juli til 5. august.

Hovedarenaen er i år flyttet til torget og posthuset, og festivalområdet er noe mindre enn det har vært tidligere. Her er årets program for FiF:

Stand-up

Mandag åpnes festivalen med kakebord i tradisjon tro, før det blir en mandagskveld fyllt med latter.

– Vi tar suksessen fra i fjor med oss videre og arrangerer en stand-up kveld, forteller Seljenes.

I år har de booket «Arnt Finesse» fra Bodø og Trine Lise Olsen fra Finnmark.

– Begge er på kanten i forhold til å utfordre oss på vanskelige ting i livet. Trine Lise Olsen er en finnmarking med et friskt språk og mye galskap, og Arnt Finesse er kjent for å ikke legge noe imellom når han har show, sier Seljenes og Viken.

– I fjor var stand-up kvelden en pangstart på festivalen, og vi forventer at det blir utsolgt også i år, sier Seljenes.

Tirsdag er barnas dag, og vil ha tradisjonelle aktiviteter som hesteridning, Labb og Line løp, ansiktsmaling, teater og skattejakt.

Om kvelden blir det familiekonsert med lokale band før konserten avsluttes med pop-artisten Julie Bergan som er kjent blant annet fra hiten «Arigato».

Kvelden avsluttes med ungdomsdisko for ungdom fra 15-18 år på posthuset.

– Det blir et rusfritt arrangement som vil vare helt til klokken 02.00 om kvelden, lover Seljenes.

Sang og quiz

Tradisjon tro er onsdag de eldres dag, hvor Frivilligssentralen har et arrangement på dagtid for eldre med sang og musikk på torget.

Videre er det duket for ungdomsadrenalin, som første gang ble arrangert i fjor.

– Aktiviteten her er ikke helt spikret ennå, men det blir actionfyllte aktiviteter i samme skala som i fjor, sier Seljenes.

Om kvelden blir det quiz som avsluttes med DJ.

Varmt i teltet

Torsdag er det markedsdag hvor det åpnes opp for bodselgere på torget.

– I fjor hadde vi det på utsiden av festivalteltet, mens vi i år satser på å samle det inni teltet. Vi vil spesielt oppfordre næringslivet til å være med å stille opp med boder, sier Seljenes.

Om kvelden er det rekeaften med Blåcompaniet som spiller opp.

– I år skal vi i tillegg varme opp teltet med varmekanoner slik at ingen trenger å fryse, sier Seljenes.

Pop og rock

Det blir forskjellige aktiviteter i sentrum fredag med blant annet brannbil og politibil.

Om kvelden blir det stor stemning i festivalteltet. Første artist som går på er popstjerne Vidar Villa som blant annet er kjent for hitene «One Night Stand» og «Herregud».

– Vi har en sterk oppfordring til folk om å komme ut når festivalteltet åpner, og derfor har vi valgt å legge en stor artist først på kvelden, forklarer Viken.

Nummer to på scenen fredag er det lokale bandet «Kæm Spælle», nummer tre er publikumsfavorittene Violet Road som er ute med ny plate i disse dager, og siste på scenen fredag er bandet Black Ice fra Gausdal.

Black Ice spiller utelukkende AC/DC-musikk og har kostymer og gitarer som AC/DC.

– Det er som å se AC/DC i action på scenen, sier Viken.

Kjente artister

– Lørdag er det klart for «Ta sjansen» på Finnsnesvannet, om vi får nok påmeldte. Om det er noen som ønsker å være med så må de sende en påmelding til meg. Vi trenger flere, sier Seljenes.

Det blir også lørdag ulike aktiviteter i sentrum.

Om kvelden vil Unge Ferrari åpne festivalkvelden i teltet. Han er blant annet kjent for hitene «Lianer» og «Hvis du vil» med Tomine Harket, og ble nominert til Spellemannprisen i kategorien «Urban».

Etter Unge Ferrari entrer Vinnie scenen med fullt band, før så Donkeyboy slipper til.

– Det er utrolig flott at Donkeyboy kommer tilbake til Finnsnes. Vi er veldig glad for at vi klarte å booke dem, sier Seljenes og Viken.

Donkeyboy er nå ute med nytt album.

Kvelden avsluttes med The Irish Vikings.

– De vil garantert sørge for god stemning, og bruker å trekke fulle hus. De spiller happytunes musikk som folk liker, sier Seljenes og Viken.

Festivalsjef Beate Seljenes og bookingansvarlig Krister Viken er meget fornøyd med årets program for Finnsnes i Fest. Foto: Susanne Noreng
Violet Road kommer for å glede Finnsnes i Fest-publikummet. Foto: Jan Arild Hansen
Donkeyboy kommer tilbake til Finnsnes i Fest. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix
Vidar Villa får æren av å åpne showet fredag. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix