Når Roy-Arne Johannessen og Øystein Isaksen fra Lunheim Standupforening nå kommer til Hugos Pub, er det bokstavelig talt til ny scene.

– Vi bygger faktisk en ny scenerigg i forbindelse med showet. Det er for at alle skal kunne se komikerne, smiler Hugo Nordnes.

– Forhåndssalget til forestillingen er også godt, så vi forventer at alle billetter blir solgt til forestillingen, føyer han til.

Johannessen og Isaksen har nettopp unnagjort et par show i Trondheim når de nå setter kursen nordover igjen: Fredag besøker de Finnsnes, lørdag drar de til Harstad.

Forestilling

– Vi har faktisk spilt på Finnsnes en gang før. Da var det på hotellet – på en søndag! – og det kom likevel 70-80 for å høre på oss. Men i Lunheim Standupforening har vi mye tilknytning til Finnsnes og midtfylket: Begge foreldrene mine er fra Senja, og jeg har bodd både på Finnsnes og i Gryllefjord, forteller Johannessen.

Han og Øystein Isaksen er i dag de som har vært lengst i foreningen. Til Finnsnes har de denne gangen med seg en standup-forestilling. Pausen inkludert varer den i nærmere to timer.

– Både Øystein og jeg er blitt to voksne karer i alderen 44-45, og da har man jo vært gjennom en del, både ekteskap og barn, og i forestillingen gjør vi oss naturlig nok noen betraktninger med det som utgangspunkt. Samtidig varierer vi også mellom politisk satire og rent fjas.Selv om det er viktig å legge alvor i humoren, er dette først og fremst underholdning. Vi er opptatt av god stemning, og her skal folk flire og kose seg. Den responsen vi har fått hittil, har vært veldig god, forteller Johannessen.

Komplett kulturscene

Med samarbeidet som nå er etablert med Hugos Pub, håper han å returnere til Finnsnes flere ganger. Ønsket er gjensidig:

– Vi synes det er en stor glede å få standup inn i vårt underholdningskonsept: Planen vår var å bli en komplett kulturscene i Midt-Troms. Fremdeles har vi en del som ennå ikke er lansert, men som vil komme utover høsten, forteller Hugo Nordnes.