Arrangementet starter i Finnsnes sentrum der Gammelhorken stiller ut bilene akkompagnert av Sørreisa damekor som framfører noe av sitt «Swingin’ Sisters»-repertoar. Deretter kjøres det i parade til Sørreisa, hvor det ønskes velkommen til retrokafé på Krogstadtunet med stor kjøretøyutstilling på gården.

Sjarmerende

– Å sjarmeres av 40-50- og 60-tallet er vi ikke alene om, og tidlig i høst kom ideen om å fri til Gammelhorken om de kunne tenke seg et samarbeid med oss. Så har det blitt til at Bil og Baluba blir dette årets Grande Finale for koret, og det gleder vi oss til! Vi ønsket å skape en helhet, der rammen rundt er med på å forsterke opplevelsen for publikum, og derfor spurte vi om å få låne Krogstadtunet. Nå håper vi på godt vær, for da blir det noen utendørs konkurranser der store og små kan delta sammen, forteller Lise Løvland i damekoret.

Quiz

Mens retrokafeen byr på tidsriktig ramme, sang og musikk, sukkerspinn og kaker, kan publikum ute ta bilene nærmere i øyensyn. I tillegg vil det være konkurranser for små og store og åresalg.

– Mange av Gammelhorkens medlemmer er ikke bare gammelbilentusiaster, men har også en bred interesse for lokalhistorie og ting og tang fra tidligere tider. Noe av det blir med i en «Hva er dette»-konkurranse, og quiz-interesserte kan også glede seg, sier Løvland.

Arrangementet har fri entré, og publikum må gjerne kle seg i retro-stil, oppfordrer arrangørene.

– Dette er noe som passer for store og små. Jukeboks har vi ikke, men damekoret skal synge og underholde med radioslagere og gamle hits, smiler Løvland.