De som var så heldige å få oppleve Marthe Valle i november på Fruene på torget, vet hvilken god konsertopplevelse hun gir publikum. Når hun nå kommer tilbake til Finnsnes har hun med seg bandet bestående av Hamid Sakhizada på vokal og dambora; Håkon Mjåset Johansen, perkusjon og Håvard Lund på bassklarinett. I november var det kulturhuset som stod som arrangør. Denne gangen er det kafeen med den gode konsertscenen som selv står for arrangementet, mens konserten er i regi av Troms fylkeskommune og Kultur i Troms.

– Marthe sa selv etter konserten at hvis hun skulle tilbake til Finnsnes, ville hun komme hit. I november var det helt fullt her – og nå er det Marthe som åpner sommersesongen hos oss med første konsert i juni, smiler Ellinor Sarnes ved Fruene på torget.

Nærhet

Det er et drøyt år siden Fruene på torget åpnet, men som konsertscene har de allerede fått et velfortjent rennomé i artistnorge. Her er ingen oppbygd scene, det er små avstander i lokalet, og du får et helt annet forhold til artisten du møter. Den 24. august kommer Asbjørn «ASA» Krogtoft på sin aller første turné som soloartist. De artistene som besøker Fruene på torget, har selv tatt kontakt med kafeen med ønske om å komme hit, forteller Sarnes.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, både på akustikken og nærheten til publikummet: I et kulturhus forsvinner du bak scenen etter konserten, og så er du borte. Her kan du gå og prate med folk, forklarer Sarnes.

– Stolt

Når Valle igjen kommer til Finnsnes, er det også i en litt annen setting enn sist.

– Da var det en forestilling med utgangspunkt i henne selv som sykepleier, mor og artist. Marthe er blitt enda mer kjent siden hun var her sist, hun spilles enormt mye i radio, og vi er veldig stolt over at hun kommer til oss før hun drar videre til Kråkeslottfestivalen dagen etterpå, forteller Ellinor Sarnes.