[Endelig helg]

– Har du noen planer for helga?

– Fredag er det vårkonsert med Finnsnes korforening, gjester og musikere. Vi får besøk av Mine damer og Harstad Mandskor. I tillegg har vi med unge talenter fra området: Håkon Lindgård Olsen, Dina Bråthen og Sanne Suh Berger. Lørdag har korene en ny konsert i Gryllefjord før turen går til Hamn i Senja og en offisiell sesongavslutning for korene.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Kultur er så mangt, men jeg vil gjerne trekke frem Vaffelkoret sin konsert i Vangsvik 21. april. En virkelig flott opplevelse både når det gjelder kor, musikere, solister og lyd/lys.

– Har du noe stort forbilde?

– Når det gjelder musikk, har jeg i en periode vært opptatt av klassisk gitar med gitarister som Julian Bream og John Williams. Andre forbilder er det mange av både når det gjelder sangere, musikere og mennesker som gjør hverdagen god for seg selv og andre.

– Hva liker du best i Midt-Troms?

– Den flotte naturen og et mangfoldig kulturliv med masse flotte mennesker.

– Hva mangler Midt-Troms?

– Enkelte bygder i området må få bedre veiforbindelse. Ellers håper jeg kulturfeltet i nye Senja kommune blir et satsingsområde slik at kommunen blir en attraktiv kommune å både bo i og komme til. Et mangfoldig kulturfelt må være synlig både i den administrative og i den politiske organiseringen. Tror det kan føre til økt gevinstrealisering på flere områder.

– Hva leser du og ser på TV?

– Jeg følger med på nyhetene både lokalt og utenriks og ser program på TV som omhandler musikk, sport og dokumentarer om ulike personer.

– Hva synes du om Folkebladet?

– Synes Folkebladet dekker det meste av lokale begivenheter både når det gjelder nyheter og kultur. En god lokalavis.

– Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Å bli oppfattet som omgjengelig og raus.

– Har du noe drømmereisemål?

– Hawai – ukulelefestival!

– Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– En god kultururopplevelse etterfulgt av god mat og drikke i godt lag.

Kristian Kaurin er dirigent for Finnsnes korforening. Fredag kveld står sangerne på scenen i Finnsnes kirke med to gjestekor fra Harstad og kulturtalenter fra Lenvik. Foto: Vidar Bjørkli