Gir over én million kroner til UKM-samarbeid

Barentssekreteriatet og kulturdepartementet støtter opp om UKM.

PENGER: UKM får over én million kroner til sitt arbeid. Her er det Jakob Knoph, Håkon Hals, Markus Otterstad og Oskar Søreng i bandet "Autovern" som opptrådte under UKM i Lenvik. De fremførte de låten «Reason To Fly», med egenkomponert melodi og tekst av Roy-Frode Løvland.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

UKM sitt arbeid har ikke gått ubemerket hen. Nå støtter Barentssekreteriatet og kulturdepartementet opp om UKMs arbeid med 1,1 million kroner.

- UKM sitt arbeid innenfor det norsk-russiske ungdomskultursamarbeidet er en 8-årig suksesshistorie. Suksesskriteriene til dette ligger i planlegging av kvalitetsprosesser med faglig innhold,  og solid nettverksbygging med samarbeidsorganisasjonene. Flere hundre ungdommer på norsk- og russisk side har tatt del i utviklingen av øst-vest relatert talentarbeid, skriver UKM på sine nettsider.

Det vises til at mange av de som har deltatt i disse prosjektene har markert seg i kulturlivet i Troms, og at det i 2018 deltar nesten 100 ungdomsutøvere i UKMs prosjekter.