Hvert år, både til jul og ved skoleslutt, har kulturskolen konsert på sykehjemmet og på frivilligsentralen. Denne våren stiller skolen med et knippe elever og et program bestående bare av musikalske «gammelstubber» – sammen med lærerne i kulturskolen. Konsertene er henholdsvis 8. og 11. juni, forteller kulturskolerektor Oskar Larsen.

– For elevene er det viktig å vise fram hva de har arbeidet med og hvordan utviklingen har vært. Og for kulturskolen er det en fin anledning til å fortelle om undervisningstilbudene for neste skoleår.

Bredde

Sørreisa kulturskole startet opp i 1978, og dermed har de snart gjennomført sitt 40. skoleår. De sytti elevene har all grunn til å være stolt av jobben de gjør som kulturambassadører for kommunen. I hele arbeidet sitt på skolen viser de bredden i det de holder på med – ikke minst til stor glede for publikum på konserter og ulike arrangementer gjennom hele året. Kulturskolen har nettopp hatt konsert for kommunestyret i Sørreisa.

17. mai

– Også på 17. mai er det naturlig at elevene bidrar med underholdning i idrettshallen. Der får vi høre tre flotte innslag på torsdag. Litt senere i måneden har vi invitert oss selv til Skøelv skole og til Gottesjord skole for å holde konsert, forteller Larsen.

Der vil kulturskoleelevene fra de enkelte skolene spille – i tillegg til elever som går på Sørreisa sentralskole. Den 25. mai besøkes Skøelv skole; 1. juni er det konsert på Gottesjord skole.

– Det er alltid så fint å dra ut til 1.- og 4.-klasseseskolene, holde konsert og samtidig reklamere for kulturskolens tilbud neste skoleår, smiler Larsen.

Søknadsfrist

For dem som allerede nå har bestemt seg og ønsker elevplass ved kulturskolen neste skoleår, er det viktig å huske på å sende inn søknadsskjemaet innen fristen 10. juni.

– I infofolderen som alle husstander har fått, finnes opplysninger om tilbud, andre praktiske ting samt søknadsskjema. Den informasjonen ligger også på kommunes hjemmeside, sier Larsen.