Vårstemning og dessert på konsert

Sigrun Loe Sparboe og Runa Bergsmo synger sommeren i møte med dobbel konsert i Brøstadbotn fredag.

Vårlig repertoar: Cellist Runa Bergsmo og sanger og låtskriver Sigrun Loe Sparboe besøker Brøstadbotn fredag.   Foto: Privat

Dette er en konsert hvor vi også byr på dessert, for både den og vårstemningen er inkludert i billettprisen.

kultur

Når Kultur i Troms igjen kommer til Dyrøy, er det i regi av Den kulturelle spaserstokken: Cellist Runa Bergsmo og vokalist Sigrun Loe Sparboe turnerer med et sommerlig repertoar bestående både av kjente låter og et knippe humoristiske sanger fra Bergsmos egen produksjon.

Tidlig på ettermiddagen besøker duoen Dyrøy omsorgssenter, et par timer senere står de på scenen i Nordavindshagen.

Dessert

– Både Runa og Sigrun har sunget for oss i Dyrøy til stående applaus, og nå ser vi frem til å høre dem sammen for første gang. Dette er en konsert hvor vi også byr på dessert, for både den og vårstemningen er inkludert i billettprisen, smiler Anna Starr Dalgård, kulturskolerektor i Dyrøy kommune.

Formidling

Sangeren og låtskriveren Sigrun Loe Sparboe er opprinnelig fra Harstad. I tillegg til en rekke albumutgivelser og større konserter har hun de siste årene holdt rundt sytti konserter i regi av Den kulturelle spaserstokken i hele Nord-Norge. Runa Bergsmo har studert cello i Oslo og i Maastricht i Nederland. Siden 1993 har hun arbeidet som landsdelsmusiker i Troms fylkeskommune. Der spiller hun blant annet i ensemblet Arctimus og opptrer med alt fra tango til Bach. I 2017 ga hun ut albumet Du store mamelukk, basert på hennes egen familieforestilling.

Som musikalske artister har paret funnet hverandre på tvers av sjanger og bakgrunn, og dette er andre gang de lager konsert sammen.

Begge er kjent for sin formidling på scenen, og publikum vil få høre litt om sangene i forkant av hver fremføring.

– Det er morsomt å spille med noen som har en annen tilnærming til musikk enn det jeg er vant med. Samarbeidet vårt er intuitivt og søkende, med stor kjærlighet til de gode melodiene, forteller Runa Bergsmo selv i presseskrivet.