Leder i Aktiv Dans Kine Johansen sa lørdag kveld at dette var en stor overraskelse for både henne og de andre som driver Aktiv Dans Finnsnes.

– Dette er jo mildt sagt kjempeartig, og vi gleder oss til å nå ta fatt på forberedelsene. I Aktiv Dans Finnsnes driver vi jo ikke med konkurranser innen dans, men dette skal vi nå se nærmere på, og vi kommer helt sikkert til å stille med egne grupper som skal konkurrere i mesterskapet neste år.

Kine forteller at NNM i dans i år ble arrangert i Kirkenes i april i år, og at NNM i 2019 nok blir arrangert på rundt samme tiden.

Denne helgen arragnerte Aktiv Dans våroppvisning både fredag og lørdag. En omtrent fullsatt sal i Kulturhuset lot seg sjarmere i senk av ikke minst de minste aldersgruppene som leverte fantastisk humørfylt og yndig dans, godt instruert og hjulpet av sine trenere mens de var framme på scenen.

Aktiv Dans har fylt ti år

Leder Kine Johansen forteller at Aktiv Dans ble startet på Finnses for ti år siden, og er i dag en danseklubb med dansere fra tre år og opp til 45 år. Hun forteller at Aktiv Dans også har et eget parti for psykisk utviklingshemmede.

– I dag har vi rett under 200 medlemmer, og i fjor markerte vi vårt 10-årsjubileum, sier Kine, som ha vært leder i Aktiv Dans siden 2015.

Hip Hop med videokoreografi

Karoline Tøtterman forteller at hun har vært trener i Aktiv Dans siden 2015, og er dansetrener for gruppene 14-18 år, samt voksenpartiet. Ulrikke Sollied forteller at hun har vært trener i Aktiv Dans siden 2009.

– Vi kjører mest Hip Hop, mye med videokoreografi til dansen. Og vi prøver i det hele tatt å få inn dans med litt urbane stiler.

– Men vi danser også til «Ti tusen tommeltotter» med Halvdan Sivertsen, kommer det fra Karoline.

Hun forteller at grunnen til at hun og Urikke har vært trenere i flere år er den genuine interessen for dans helt siden de var små, og at det nok er lysten til å være med å lære andre å danse som går igjen hos alle trenerne.

Og Kine Johansen sier nå at det ikke blir lenge før man starter forberedelsene til å være arrangør av NNM i dans neste vår.

Danseshow for alle: Her ser vi gruppa med psykisk utviklingshemmede utfolde seg på scenen. Og dansegleden var det ingen ting å si på. Foto: Stein Wilhelmsen
Godt trent: Her ser vi gruppa 3-5 år under fredagskveldens oppvisning. Bak ser vi danseinstruktør Lena Kristensen. Foto: Stein Wilhelmsen