Og når det gjelder nettopp rausheten: Hvor mange kulturarenaer gir mulighet for medlemmene til å bestemme valg av artistene som skal bookes?

– Noen år siden

16 stykker var ikke noe dårlig oppmøte da Lucille hadde sitt første medlemsmøte på Hugos Pub torsdag kveld. Klubben, stiftet 23. februar i år, hadde allerede fra før av 30 medlemmer, samme kveld kom det til syv nye, og målet er å nå 100 før året er omme.

– Det har vært slike klubber både i Målselv, i Bardu og her på Finnsnes, men det begynner å bli noen år siden, forteller Monica J. Jensvold.

At Lucille bærer nettopp «Midt-Troms» i sitt fulle navn, er heller ikke tilfeldig. Klubben favner vidt – ikke minst geografisk.

– Også innenfor musikksjangrene. Vi skal ha flest mulig med oss, smiler hun.

– Om et par-tre år har vi kanskje så mye kapital i klubben at vi kan kjøre en festival, påpeker Per Øyvind Winther.

Oppadgående

Mye har skjedd bare det siste året. Et rikt musikkliv innenfor blues og rock har midtfylket alltid hatt. På Finnsnes er flere nye kulturscener kommet til med alle utestedene. Ingenting er bedre enn det, nikkes det rundt bordet.

– Bluesen går i bølger. Akkurat nå er vi på en oppadgående, sier Jensvold.

– Særlig da er det viktig å få med den yngre garden. Særlig innenfor bluesen, påpeker Winther.

At klubben skal ta ungdommen på alvor, er faktisk nedfelt i vedtektene:

– Vi ønsker også å være en klubb for ungdommen og for at de skal få en scene å vise seg frem på, sier Jensvold.

Jam

Den oppgaven viser klubben allerede med sitt første arrangement at de tar på alvor: Den 9. juni er det ungdomskonsert på dagtid, deretter jam for voksne om kvelden på Hugos Pub, stedet som fremover vil bli Lucilles hovedscene.

– Det betyr ikke at vi er fremmed for å ha konserter andre steder, men her har vi en scene som er helt fantastisk, og da er vi heldige som får ha dette som base, sier Jensvold.

– Og ikke minst er dette en klubb og en arena som er sosial, påpeker Roy Sebulonsen.

Et poeng kan også være å ha arrangementer på tidspunkt for folk som kanskje ellers ikke kommer seg på konserter, tror Rune Ottarsen.

– Nå oppfordrer vi i alle fall alle lokale artister, både band og soloartister, til å melde seg på jammen på dagtid og på kveldstid den 9. juni, sier Jensvold.

Bestemme artist

Siden Lucille er en klubb som også innehar en arrangørrolle, gis det egentlig noen helt spesielle medlemsfordeler.

– Her har faktisk folk en unik mulighet til å påvirke hvilke artister vi skal booke. Når folk melder seg inn, skal de selvsagt også få være med å bestemme og komme med forslag på hva de ønsker seg av musikk.

Tanken er også et samarbeid med naboklubbene i landsdelen. Lucille har allerede vært på studiebesøk i Narvik – og samkjøring ved turistbooking kan gi uante muligheter:

Internasjonale stjerner kan med ett stå på en scene i Midt-Troms.

– Både Tromsø og Vesterålen har sine klubber, og vi tenker blant annet at hvis de ønsker å hente en litt større artist nordover, kan vi være med og dele på reiseutgifter og konserthonorar, forteller Monica J. Jensvold.

Lucilles første arrangement blir 9. juni, med ungdomskonsert på dagtid for ungdommen, mens de voksne møtes til musikalsk jam på kvelden. Konferansier for både dag- og kveldsjammen blir Rune Ottarsen. Foto: Arne Ivar Hanssen
– Vi er utrolig fornøyd med det samarbeidet vi har med Hugo Nordnes (til høyre i bildet), sier Monica J. Jensvold. Foto: Arne Ivar Hanssen