Det relativt nyetablerte koret, med base i Tranøy på Senja, har hatt flere opptredener, både under Vangsvik Open i fjor, ved juleinnsynging og på en minikonsert i Øverbotn på en salgsmesse. Men etter hvert som spillelyst og repertoar er blitt større, har koret ønsket å invitere til sin egen konsertkveld.

Nå kan publikum endelig bli tatt imot i Vangsvik kirke neste søndag, på konserten «Shades of Gospel» – med Senja Gospel.

– Vi gleder oss noe enormt. Denne kvelden har vi sett frem til så lenge, og det materialet vi nå skal presentere, er låter som vi i koret har hatt et forhold til i mange år, smiler Erling Svegre.

Nyanser av gospel

At konserten har nettopp fått tittelen «Shades of Gospel», er ikke tilfeldig. Mye av det koret fremfører, er gospel-musikk: En del er hentet fra Oslo Gospel Choir, annet inngår i den tradisjonelle amerikanske sjangeren.

Men innimellom finnes likevel låter som ikke umiddelbart sorterer inn under musikkbegrepet.

De har snarere nyanser av gospel i seg, forklarer Svegre:

– Innenfor et litt utvidet gospelbegrep hører også disse låtene hjemme. De handler om den samme tanken – om å ha tanke for medmenneskene sine, forklarer han.

Band

På konserten stiller Senja Gospel også med sitt eget band. Dedikerte musikere, samtlige med lang fartstid fra flere band-konstellasjoner og musikalske prosjekter, skal sørge for det kompmessige drivet som gospel-sangen krever:

– Denne typen kor krever musikk til, det er det ingen tvil om! Hammondorgel hører med. Men på småkonsertene våre har vi faktisk kjørt en del playback.

– Fordelen er at terskelen for å opptre blir lavere – du trenger ikke samle et helt band for å gjøre en opptreden med et par-tre låter på et arrangement. Men denne kvelden har vi vårt eget gospel-band, forklarer han.

Gospelrepertoar

Erling Svegre var selv en av initiativtakerne da Senja Gospel ble etablert for et par års tid siden. Mye av bakgrunnen lå i prosjektet Kor Stort, som hadde vært kjørt noen år tidligere. Der sang kona, mens Erling selv spilte i bandet. Som aktiv i menighetsrådet var han selv med å starte barnekor med gospelrepertoar. På Finnsnes har ungdomskoret Privilegium Gospel vært en institusjon i flere tiår. Men det er faktisk ikke så mange gospelkor for voksne i området.

– En dag pratet vi med et vennepar, og dermed var vi plutselig fire stykker. Vi sendte meldinger, laget en Facebookgruppe, og da vi begynte i september 2016, var vi blitt åtte. Koret har vært oppe i 11-12 medlemmer på det meste, mens vi nå er ti, forteller Svegre.

Koret startet med medlemmer fra Vangsvik og Vesterfjell, deretter ble det også fra Laksfjord, Tranøybotn og Brygghaugen – og etter et treffpunkt gjennom en konsert i Finnsneskirke som Frelsesarmeen arrangerte, kom også finnsnesværinger til.

Øvingslokale

– Opprinnelig øvde vi i kirken i Vangsvik, men flyttet etter hvert ned i bomberommet på skolen for å ikke kollidere med andre opplegg.

– Der øver vi nå én kveld i uken – og siden det er øvingslokale for de andre bandene også, står alt opprigget og klart for oss, smiler Erling Svegre.