Koret lover både korsang og allsang, men først og fremst: sosialt og trivelig i hyggelige, musikalske omgivelser, sier Bodil Hanssen i Seniorkoret.

– På allsangen har vi et litt sjømannsbasert repertoar, blant annet «Vem kan segla förutan vind», «Så länge skutan kan gå» – og litt nordnorsk. Og vi har også «Gje meg en dag», som Dann Karlsen i sin tid laget arrangementet til, forteller hun.

Blandakor

Kor- og kafé-arrangørene har for øvrig god grunn til å være stolt over foretaket sitt: Seniorkoret er i dag et blandakor med rundt 35 medlemmer, og i flere større byer sliter de med å samle en så stor medlemsmasse i den aldersgruppen.

Seniorkoret øver på Frivilligsentralen hver onsdag, og her er størsteparten av koristene i åttiårene.

Trivelig

– Det er ikke mange i koret som ikke er fylt sytti, og vi har faktisk noen som nå nærmer seg nitti. Vi har en dyktig dirigent i Eva Line Nergård, og vi har Asmunn Arnesen som spillemann. Han er meget flink på trekkspill, forteller Hanssen.

– Og vi har det så trivelig sammen! Folk er hjertelig velkomne på øvingene våre og til å begynne hos oss. Særlig herrestemmer er det tungt å få tak, sier hun.

04

Det fullstendig navnet på koret er egentlig «Seniorkoret 04». Tallet henviser til året da Arnulf Martinsen startet det som faktisk er ett av områdets største kor, forklarer Hanssen.

– Det skal vi være enormt takknemlig for. Det er sikkert mange som ikke ville ha vært med i et kor i dag hvis det ikke hadde vært for hans engasjement.

– Det har betydd mye – for mange, sier Hanssen.

Godt besøkt

Sangkafeene til Seniorkoret pleier både å være populære og godt besøkt. Jevnt over legger de opp til et par slike arrangement i året, og da koret inviterte til sin musikalske kafé i fjor vår, ble det fullsatt med over hundre gjester.

– På søndag blir det masse gode kaker, kaffe og smørbrød – og det hele er på inngangsbilletten. Folk kan spise og kose seg så mye de vil hos oss, smiler Bodil Hanssen.