Denne helgen ble fylkesfestivalen i UKM arrangert på Finnsnes, og nå er det klart hvem som skal representere Troms på landsfestivalen den 25.–29. juni i Trondheim:

Av sceniske innslag, kunstnere og kunstverk er følgende valgt ut av fagpanelene:

Realisme

Fjorten år gamle Nanna Agersborg Moan har benyttet både forskjellige teknikker og stilarter i de verkene hun hadde utstilt på Finnsnes i helgen.

– Det ene er et forsøk på realisme, laget med tegneblyanter. Det andre er tatt ut av eget hode og malt på ei papplate med røffe strøk. Begge er resultat av mye tid og energi – og ei lang spilleliste på Tidal, heter det i hennes egen presentasjon på Ung Kultur Møtes sine nettsider.

Til fylkesfestivalen i UKM Troms hadde hun med seg to av bildene sine fra lokalmønstringen i Sørreisa: «Blå» og «Lys».

Fagpanel

Fagpanelet for sceniske forestillinger har bestått av Alexander Rindestu, Kari Amanda Frøseth, Cornelius Hermandsen og Siana Tomova, mens fagpanelet for visuell kunst har hatt følgende sammensetning: Synne Nupen, Dan Gshib og Kare Solheim.

Ung Kultur Møtes 2018 samlet nærmere 19000 deltagere fra hele landet. Landsfestivalen arrangeres nå mandag til fredag siste uken i juni i Trondheim. Her møtes alle representanter fra hele landet til nye konserter, utstillinger og workshops.