Et utstillingsrom med mer sjel skal du lete lenge etter: I lokalene til Sør-Troms Museum, hvor eimen av tjære og sjø ennå kan fornemmes i de lune tømmerveggene, gjøres i disse dager alt klart for lørdagens åpning. På et slikt sted går arbeidet etter hvert i samme rytme med godværsbølgene som slår mot kaikanten utenfor.

– Vi er mange kreative folk i Salangen – fotoklubben har så mye fint, og da tok vi et felles møte hvor vi ble enige om å se oss om etter lokaler, forteller Siv Heidi Rognmo i Tusenkunstnerne.

Bredt spekter

At det er nettopp her de får vise frem sin felles salgsutstilling, er både fotografer og tusenkunstnere glade for. De tror ikke det finnes bedre sted å stille ut kunst i Salangen:

– At vi da kunne bruke dette, er helt fantastisk. Her blir det et bredt spekter med acryl, olje og akvarell, kunstfoto – og keramikk.

Aktivitet

Det er mye som blir produsert i løpet av vinteren, enten det er på lerret eller eksponeringer som billedbehandles i digitale mørkerom. Når alt bokstavelig talt får komme frem i lyset i en vårutstilling, er det samtidig en kulturutveksling på tvers av sjangrer og fag som ikke minst publikum nyter godt av: Til sammen er de tolv bidragsytere. Både velbalansert, men også litt tilfeldig, ble det seks fra Fotoklubben og seks fra Tusenkunstnerne. Mens Fotoklubben har nærmere tyve aktive medlemmer, er de syv i kjernegruppen i Tusenkunstnerne.

– Tusenkunstnerne startet opp rundt 2014 og har vært nede i det gamle meierbygget mens vi har vært litt på leting etter lokaler. Men vi har hatt flere prosjekter, blant annet med flyktningeungdom; kunst- og teaterprosjekt som vi har kjørt for å holde aktivitet i gruppen, forteller Ellen Sol Sørensen.

Utstillingen som nå åpner, vil i første stående bli stående over neste helg.

– Men det vil garantert bli fremtidige utstillinger her. Vi håper på en høstutstilling også, føyer Ing-Mari Steien til.

FOTO: Ing-Mari Steien i Fotoklubben prøver ut veggplasseringen for ett av sine fotografier. Foto: Arne Ivar Hanssen
BREDT SPEKTER: Hilde Haug Larsens keramikkfigurer, som også er en del av den rikholdige utstillingen på Lundbrygga. Foto: Arne Ivar Hanssen