Det er ikke ofte et lokalt kor stiller med musikere i verdensklasse: Neste søndag står sopranen Anne-Lise Sollied på scenen sammen med professorkollega Sergej Osadchuk på piano, fiolinist Aelita Stepanova-Osadchuk samt deres sønn Dimitrij Osadchuk på fiolin. Med seg har de også pianotalentet Sanne Suh Berger, elev av mannskorets dirigent Sindre Sandvik ved Lenvik kulturskole og professor Sergej Osadchuk, Unge Musikere ved Universitetet i Tromsø.

– Vi øver for harde livet. I tillegg til å synge med Anne-Lise har vi også en egen avdeling, og vi står på for ikke å havne for mye i skyggen av de andre aktørene, smiler Arnulf Hanssen, nestleder i mannskoret.

Samspill

Anne-Lise Sollied er født og oppvokst i Solli på Senja og harvært ansatt som professor i klassisk sang ved UiT siden 2008. Utdannelsen har hun fra Nordnorsk Musikkonservatorium, Norges Musikkhøyskole, Statens Operahøgskole samt private studier i Italia. Hun debuterte ved Den Norske Opera i 1991 og har sunget ved ulike opera- og konsertarenaer i inn-og utland. I Vangsvik opptrer hun både med koret og har en egen avdeling.

Hennes kollega Sergej Osadchuk er ansatt som professor i klassisk piano og er en svært ettertraktet kammermusiker i inn-og utland.

Aelita Stepanova-Osadchuk har vært fast ansatt i Tromsø Symfoniorkester og deretter i Nordnorsk Opera- og Symfoniorkester siden 2002.

Fjorten år gamle Dimitrij Osadchuk vil fremføre solostykker og duett med moren, mens Sanne Suh Berger skal opptre solo så vel som i samspill med Dimitrij.

Senjas egen sangstemme

I det varierte repertoaret for kvelden finner vi blant andre klassiske komponister som Sibelius, Verdi, Händel, Benny Andersson – videre også Jan Arvid Johansen og Sindre Sandvik.

Å få lov til å ønske velkommen til en slik vårkonsert er noe det tradisjonsrike mannskoret med sine snart 60 år gamle røtter på Sør-Senja har gledet seg til.

– Dette har vi sett frem til lenge. Vi er svært stolte over å få synge sammen med Senjas egen store sangstemme, Anne-Lise Sollied, sier Arnulf Hanssen.