Når populariteten ikke minst er gjenspeilet i hennes musikalske kvaliteter, har konsertpublikummet i Midt-Troms mye å se frem til denne helgen: Med sin særegne hybrid av country, roots og rock blir Claudia Scotts låter av kritikerere og anmeldere beskrevet som «overjordisk vakre», med tekster om alt fra bestemoren i «The Belle of Singapore»; krig sett gjennom barns øyne i «Blood On the Moon» og om kjærlighet, som i «Unconditionally».

Karriere

– Ingen damer her til lands, nesten ingen menn heller, for den saks skyld, kan vise til en så lang og innholdsrik karriere som den Claudia Scott har. Og dette er i en sjanger som er folkekjær og ligger det norske folk nær hjertet. Countrymusikken er stor i norge, forteller Krister Viken i uRock Productions.

Jubileumsturné

I 2014 ga Claudia Scott ut albumet Follow the Lines, som ga henne spellemannprisen i klassen country. Da hun i 2016 ga ut sitt sjette soloalbum, Let the Ribbons Fly, ble hun for femte gang nominert til spellemannprisen, også denne gang i klassen country.

Konserten på Finnsnes inngår også i Claudia Scotts jubileumsturné 2018: Det er 25 år siden hun ga ut sin første soloplate Flowers & Thorns. Albumet ble i sin tid nominert til Spellemann og årets album samtidig som singelen «Heard You On My Radio» lå øverst på hitlistene.

Flere utenlandske anmeldere sammenlignet henne da med Joni Mitchell, Suzanne Vega og Shawn Colvin.

Store stjerner

Scott har dessuten gjort seg godt bemerket i årets utgave av «Hver gang vi møtes». Her trillet avisene 5-ere på terningen hver fredag. Det vises også i interessen her i Midt-Troms. Billetter til fredagens konsert er i salg i baren på Ottos.

– Country-musikken har mange store kvinnelige stjerner, og vi har mange her til lands også, men Claudia Scott står fjellstøtt på toppen. Hennes herlige miks av rock, americana og country gjør at konsertene er meget godt besøkt. Det sier litt om hvor dyktig og musikalsk denna dama er. Vi er stolt og glad for å kunne presentere henne på Ottos, sier Viken.