Det er så mye, mye mer enn bare nasjonaldagsmarsjer Finnsnes skolemusikkorps øver inn i løpet av en lang sesong. Når de hvert år inviterer til konsert, kan publikum alltid vente seg noe ekstra – og i år til gagns: «The Dark Side» er tittelen, og der står det mye heavy på setlisten. Kristine Andrea Nygård Eliseussen (11) ramser opp etter hukommelsen:

– «Eye Of The Tiger», «The Show Must Go On», «The Final Countdown», «Bohemian Rhapsody», «Paradise City», «November Rain» – det er bare rockelåter! forteller hun.

Melodier

Kristine spiller eufonium og har vært tre år i korpset. Kevin Emilio Berg (13) har vært med i to år og spiller kornett. Kristine liker «The Final Countdown» best.

– Den har jeg så mange melodier i. Nei, den er ikke så vanskelig, forklarer hun.

Kevin har sansen for «Paradise City» av Guns N´Roses.

– Den hørte jeg så mye på da jeg var liten, smiler han.

– Men egentlig er det bare kul musikk på denne konserten, er begge enige i.

Temakonserter

Finnsnes skolemusikkorps teller i dag nærmere tyve medlemmer, forsterket også med noen voksne, og dermed har de et aldersspenn fra syv til sytti. Fra før av har korpset tatt for seg både filmmusikk, Michael Jackson og musikk fra Løvenes konge på sine temakonserter. På den store konserten 28. april har de også med seg kulturskolens eget band og fiolingruppe fra kulturskolen samt Marthe Olsen Kristiansen som sangsolist og Viljar Simonsen som pianist. I tillegg stiller også elev-bandet Autovern, og til sammen blir de nærmere førti på scenen – med 14 innslag. Kaffe og kaker kan de også love på en lørdagskveld med skikkelig trøkk i kulturhuset.

– «Jump» med Van Halen kommer til å bli helt rå – med band og vokalister og full pakke, mener musikantene.

– Jo, vi øver til 17. mai også – hvis vi får tid etter konserten! Men vi skal faktisk spille rockemusikk i 17.-mai-toget også, ler Kristine.

FORSTERKET: Finnsnes skolemusikkorps, med dirigent Line Magnussen til høyre, er forsterket med flere voksne i rekkene. Dermed har de et aldersspenn fra syv til sytti på musikantene. Foto: Arne Ivar Hanssen