Mye å glede seg til for de som er glad i litteratur

Er du glad i bøker og litteratur, har du mye å glede deg til i Tranøy denne uka.

uke for bok-glade: I disse dagene er det litteraturuke i Tranøy.  Foto: Christer Remen

kultur

Tranøy litteraturuke startet allerede i går, søndag, med foredrag ved Aksel Fugelli på Tranøy folkebibliotek. Onsdag er det videre klart allerede fra morgenen av med lesestund i Dansesletta barnehage ved bibliotekar Nina Høgmo fra Lenvik bibliotek.

På ettermiddagen har Tranøy folkebibliotek åpent og arrangerer digital aften, hvor David Wulff Sæther og Sigrid Stangnes, bibliotekarer Lenvik bibliotek, demonstrerer bibliotekets digitale tilbud som kan brukes hjemme.

Torsdag er det lesestund i Stonglandet barnehage ved bibliotekar Nina Høgmo fra Lenvik bibliotek; fredag er det høytlesning på Tranøy sykehjem ved Synnøve Olsen.

Hele uka rettes det dessuten ekstra oppmerksomhet mot lesing i skolene – og fra mandag til lørdag 21. april kan de som vil, prøve seg på litteraturquiz. Svarark finner du på biblioteket og butikker på Stonglandseidet og i Vangsvik. Her vanker det også premiering.

Det er Tranøy folkebibliotek som står som ansvarlig for Litteraturuka i Tranøy i samarbeid med Folkeakademiet i Tranøy og Lenvik bibliotek.