Skal synge vår og sommer velkommen

Når Sørreisa mannskor inviterer til konsert på Kramvigbrygga tirsdag, er det med låter på svensk, russisk – og på swahili.

språkmektig åttiåring: Sørreisa mannskor, her fra en konsert på Gamtofta i Skardalen tidligere i vinter, har konsert på Kramvigbrygga tirsdag kveld. Foto: Arne Ivar Hanssen  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Kramvigbrygga i Sørreisa, det gamle handelsstedet og tidligere sentrum i Sørreisa, er for lengst blitt etablert som en god kulturarena for sang og sosialt samvær. Der har ikke minst Sørreisa mannskor flere ganger tidligere arrangert underholdningskvelder, og nå er det igjen tid for en kveld med korsang, god mat, loddsalg og underholdning.

Alt i regi av et mannskor som i over åtti år har hatt en sentral plass i kulturlivet i kommunen.

Stolte

– Vi er stolte over at vi greier å holde koret i gang, selv om alderen på korsangerne stiger fort og påfyll av yngre sangere er litt for dårlig, konstaterer leder for koret, Arnfinn Smørsgård.

– Men vi gir oss ikke, og når det nå inviteres til «Kultur på brygga» igjen, er det med en fin og variert sangpakke som vi håper publikum vil sette pris på. Det som er ekstra gledelig, er at vi denne gangen har med oss to flotte elever fra Sørreisa kulturskole: Ingrid Bergmann Larssen og Mia Solset Malik, som kommer for være solister sammen med oss. Begge gjør seg sterkt bemerket i kulturlivet og har flere år vært Sørreisa sine deltakere på UKM sin fylkesmønstring. Mia har vært solist med oss flere ganger, mens det for Ingrid er første gang. Det gleder vi oss til, sier Smørsgård.

Program

Det er imidlertid en åttiåring i fornyelse som presenterer sitt musikalske program denne kvelden. Foruten sanger av nordnorske artister blir det også litt russisk, litt på swahili og til og med litt på svensk, så variasjonen blir stor, konstaterer arrangørene selv.

På en slik konsert betyr dessuten den sosiale rammen nærmest like mye som den musikalske:

Vår og sommer

– Når inngangsbilletten er betalt, er mat og kaffe inkludert. Vi har åresalg med masse flotte premier, og vi skal ikke røpe noe om hvilken annen underholdning vi legger opp til, men noe blir det.

– Og når vi nå ønsker velkommen til Kramvigbrygga på en slik aprilkveld, er det vårt store ønske at det kommer mye publikum som blir sammen med oss for å synge vår og sommer velkommen, sier Arnfinn Smørsgård.