Tidspunktet kunne ikke ha vært mer passende: Ikke bare avsluttet Musikkforeningen kulturuka i Sørreisa med en gnistrende konsert; 2018 er i tillegg Musikkorpsenes år – også fra sentralt hold.

I Sørreisa ble musikkforeningen stiftet i 1915, og det er en sprek 103-åring som nå får prisen – så velfortjent etter alle år som en viktig kulturformidler i bygda.

– Vi har hatt høy aktivitet de siste årene, tre egne konserter hvert eneste år i tillegg til å delta i andre arrangementer. Det å bli sett og satt pris på i egen kommune er storveis. Vi takker både dem som har foreslått oss, og dem som har tatt beslutningen, smiler Tone Hausmann, leder i musikkforeningen.

Høy standard

Sørreisa musikkforening er et velkjent orkester i bygda. De har i dag nærmere 30 medlemmer, er svært aktive og holder høy standard, ble det påpekt av forslagsstilleren til kulturprisen. Musikkforeningen har gjort tildels store oppsetninger med forskjellige musikere og sangere, ikke minst innenfor svært ulike sjangre. Som eksempler kan nevnes både nyttårs- og operakonserter med kjente artister, og nå senest «Rock On» ved avslutningen av kulturuka.

Dét skyldes ikke minst korpsets dirigent, Kirsti Karlstad Vaeng.

– Vi driver veldig stabilt, og fordelen med å drive et voksenkorps er at de fleste har spilt en stund, forklarer Hausmann.

– Vi er stolte av kommunen vår, vi liker å spille konserter, og vi liker å engasjere publikum og skape de gode opplevelsene. Kulturprisen blir en kjempestor belønning for at vi har tenkt riktig – og at vi er blitt en kulturbær i kommunen.

Fremragende jobb

Prisen, som er på kroner 10.000 fra Sparebanken Nord-Norge, vil bli utdelt på kommunestyremøtet den 21. juni.

– Jeg er glad på vegne av oppvekst- og kulturutvalget at vi enstemmig har vedtatt å gi prisen til Sørreisa musikkforening for 2017. De gjør en fremragende jobb for musikk- og kulturlivet i kommunen, påpeker Otto Skogheim, leder i utvalget.

Sørreisa musikkforening, her fra korpsets nyttårskonsert for et par år siden. Dirigent Kirsti Karlstad Vaeng har ledet musikkforeningen med musikalsk stil i en årrekke. Foto: Arne Ivar Hanssen
Tone Hausmann, leder i Sørreisa musikkforening, og Otto Skogheim, leder for kommunens kultur- og oppvekstutvalg. Foto: Arne Ivar Hanssen