Albrigtsen & co klar for Finnsnes: – Blues fra røttene

I høst lanserte Steinar Albrigtsen albumet «The Daily Blues». Denne lørdagskvelden står han og The Daily Blues Trio på scenen på Otto's.

DAGENS BLUES Steinar Albrigtsen, Monika Nordli og bassist Ernst Nikolaisen står på scenen lørdagskvelden på Otto's med blues fra røttene.  Foto: Byråfoto

kultur

Det er mange som gleder seg når Steinar Albrigtsen turnerer i landsdelen, også arrangørene på Finnsnes, som denne helgen kan presentere en av Norges fremste artister og låtskrivere gjennom flere tiår.

– Det har vært litt jobbing for å få det til, men endelig kommer Steinar Albrigtsen, og vi vet at mange har ventet på dette. Konserten blir nede på den store scenen på Otto's, forteller Krister Viken i uRock Productions.

Hyllest

Både med sitt nye album og med bandet The Daily Blues Trio ønsker Albrigtsen å hylle sine blueshelter, ikke bare i musikalsk stil og gitarferdigheter, men også gjennom å fortelle om sine møter med dem.

Bestillingsverket og LP-platen er en hyllest til de største bluesartistene gjennom tidene, og Albrigtsen har med sin karriere også selv tatt et ansvar for å føre den musikalske arven videre til nyere generasjoner, påpeker Viken:

Bluesens bredde

– Med 11 flunkende nye låter og fire instrumentallåter viser Steinar Albrigtsen bluesens bredde. Lytterne får dessuten bli bedre kjent med noen av blueshistoriens stamfedre.

– Et godt eksempel er låten «Junior Wells», som har fått en musikalsk drakt som hedrer hans særegne sound og spillestil, sier Viken.

John Hammond Jr.

Steinar Albrigtsen selv fikk sin første dose blues gjennom John Hammond, den gang Jr., på Prelaten i Tromsø tidlig på 1980-tallet, et møte han har beskrevet som særdeles hyggelig og lærerikt.

– Hamond skrev ned en liste over artister Steinar Albrigtsen burde lytte til. Den listen inneholdt navn som Big Bill Broonzy, Mississippi John Hurt, Jimmie Rodgers og mange andre. Og disse tre artistene er alle representerert på albumet The Daily Blues, forteller Krister Viken.

Trio

Foruten Steinar Albgrigtsen selv består The Daily Blues Trio av sangeren og låtskriveren Monika Nordli og Ernst Nikolaisen på bass.

Etter at de har gått av scenen nede, blir det videre musikk med Leif Jakobsen Band oppe i puben.