Utstillingen, laget over temaet nåde, viser hvordan konfirmantene har arbeidet med begrepet dette året. Det gjenspeiles både i tekster, sang, drama og i bilder, forklarer menighetspedagog Anne Marit Norbakken Prestø.

– Vi hadde ikke så lyst å ha en samtalegudstjeneste hvor de skulle få mange spørsmål og svar, men heller få presentere det de har lært og gjort på en konkret måte, sier hun.

Konfirmantleir

Et talende eksempel er fra konfirmantleiren ved Finnfjordvatnet, hvor det blant annet ble arrangert vandring gjennom livet og pilgrimsvandring.

– Da snakket vi om hvordan Jesus vasket føttene til disiplene, selv om han rangmessig skulle være over oss andre. Også vi kan bøye oss ned og gjøre gode ting, dermed hadde konfirmantene hver sin tur til å vasse i vannet – det kalde vannet! – tørke hverandre etterpå og på og ta på varme sokker. Dette opplegget har vi hatt hvert år, og det synes de er morsomt. I den forbindelse snakker vi også om hvordan Jesus møtte menneskene med nåde – og hvordan vi kan møte hverandre, forteller Prestø.

Drama

Utstillingen lørdag er åpen i to timer. Der vil konfirmantene også fremføre et dramastykke basert på utstillingens hovedtema.

– De har arbeidet mye med hvordan de kan være gode og nådige mot hverandre, og om hvordan nåde speiler seg i verden og i deres liv. I referanse til den tematikken har de laget ansiktsmasker, tegnet seg selv, sett på det gode og onde i verden, snakket om sorg, om kroppen, og om hvor Gud er i dette. I den menneskeliggjøringen inngår også tema som vennskap og seksualitet. Vi er mennesker, og det er her vi må konkretisere hva vil det si å være nådig mot seg selv, venner og mot familien rundt seg.

Lutherår

I år er det 26 konfirmanter i Bardu. Konfirmantåret begynte høsten 2017, det store lutheråret,

– Luther snakket om nåden som viktig for mennesket og frelsen, og dermed var det naturlig å ta det med videre inn i arbeidet. Det har vært vår røde tråd gjennom hele konfirmantåret, smiler Prestø.