For en opplevelse de fikk, firkløveret fra dramalinjen til kulturskolen i Lenvik: Ti- og elleveåringene Emma Kajander Thomesen, Synne Engkrog, Rakel Zappa Solheim og Henrik Stueland har øvd inn sangtekster og koreografi og forberedt seg så lenge – og onsdag stod de endelig på scenen sammen med Riksteatret og noen av våre mest nasjonalt kjente skuespillere.

– Skrøt

– De skrøt av oss! forteller elevene.

– Jeg tror nok de som satt i salen, foreldrene og småsøsknene våre, syntes det var morsomt å se oss på scenen!

Fullsatt

Det er ekstra stas å samles backstage, etter forestilling og applaus, og få blomster fra Riksteatret og et eget bevis på at man har opptrådt. Også for den dramalæreren som har forberedt dem i vinter.

– Vi er utrolige glade for at Riksteatret har gjort dette – og vi synes det er så utrolig flott hvordan de har fulgt opp elevene. Da de kom hit i ettermiddag, var det rigging og en knapp times forberedelse, og så rett på scenen, forteller teaterlærer Ingvild Solli.

Dét er det ikke mange skuespillere som tør å gjøre – og særlig ikke foran et fullsatt kulturhus.

– Jeg gru-gledet meg litt, men det gikk så fint. Skuespillerne var så snille, og de fortalte oss alt om hva vi skulle gjøre før forestillingen. Jeg skulle ønske stykket varte enda lenger. Nå har jeg i hvert fall lyst til å bli skuespiller! forteller Henrik Stueland.

At Riksteatret imponerer og treffer blink med oppsetningen, er kanskje nettopp tiden det beste beviset på: Stykket varer to timer, inkludert 20 minutter pause, men selv de aller minste i salen sitter i ro og lar seg fenge. Det er fargerikt, det er sanger og musikk, men det er først og fremst godt teater.

fargerikt: Mye musikk, mange sanger og for de eldre også mye av gjenkjennelsens glede i å se både folk og røvere i Kardemomme by av Riksteatret. Foto: L-P Lorentzen Foto: L-P Lorentzen
blinkskudd: Riksteatret treffer godt. Til Torbjørn Egner kommer det alltid flere generasjoner, og selv for de minste blir ikke to timer for lenge i kulturhuset. Foto: L-P Lorentzen Foto: L-P Lorentzen