I 2018 fikk korpset nytt navn – Hærens musikkorps – og knyttes enda nærmere Hæren, som korpset alltid har hatt et svært godt samarbeid med. Navnebyttet feires med en musikalsk fest fordelt på tre ulike konsertsteder. Med seg på scenen har korpset komiker og sanger Espen Beranek Holm, som også er kveldens konferansier.

Dét er ikke bare en stor musikalsk opplevelse, men et show publikum virkelig kan ha forventninger til, forteller oberstløytnant Stig Magne Hagen:

– Jeg har hørt deler av konserten, og det er så klart en fantastisk opplevelse musikalsk, men når du også får dette bundet sammen med latter, humor og gode historier og histrikk, får du en virkelig flott show-opplevelse, sier Hagen.

Verdens beste

Det er korpset som Halvdan Sivertsen i sin tid betegnet som verdens beste, som du får oppleve denne torsdagskvelden. Akkurat dét tør ikke Hagen stå helt inne for, smiler han, men at det her er snakk om et ensemble sammensatt og samspilt av høyt profesjonelle musikere, er det ingen tvil om – og at de er i norgeseliten musikalsk sett.

– Da er det heller ingen begrensninger for hva de kan spille. På denne konserten blir det blant annet fremført flere kjente nordnorske verk arrangert for korps samt noen internasjonele klassikere – i tillegg til at musikken selv har noen fantastiske solister.

– Når jeg hører noen av de nordnorske klassikerne, som «Nordnorsk julesalme» og «Har du fyr» – når de spiller waldhorn med innlevelse, trenger man nesten ikke teksten. Så sterk er den evnen som disse solistene har, forteller Hagen.

Godt samarbeid

Fortsatt er det noen billetter igjen til dem som har lyst å få med seg et storslagent show. Arrangørene har utvidet kapasiteten noe og satt frem reservestoler hvis det kommer mye folk.

– Det er så flott at vi får dem til Istindportalen igjen: Vi har hatt et så godt samarbeid i alle år til julekonserter, nyttårskonserter og seremonielle anledninger. Med navnebyttet føler vi igjen at vi har et eierforhold til musikkorpset. Det har jo sin arv fra brigademusikken, senere divisjonsmusikken, som de het i flere tiår, smiler Stig Magne Hagen.