De to bandene representerer ikke bare nesten ett århundre musikkompetanse, men også mye av Midt-Troms rock sin lokalhistorie fra de siste fem tiår. Når de nå samles lørdagskvelden på Hugos pub, er det ingen grunn til å tro at det bare dreier seg om nostalgi.

Det handler først og fremst om god musikk.

– Det er utrolig morsomt å få dette til på samme kvelden, og vi vet at folk gleder seg, sier Hugo Nordnes, innehaver av Hugos Pub.

– Foreløpig er det allerede godt over halvsolgt, og for å være sikker på å komme inn oppfordrer vi folk til å komme og kjøpe seg billetter. I verste fall er det utsolgt før vi begynner, forteller Nordnes.

Låter folk kjenner

Også stilmessig er Marrakesh og Ourland band som utfyller hverandre, selv om de begge har sine musikalske hovedrøtter tilbake til 60- og 70-årene. Til den tiden da musikk ble laget og spilt på instrumenter, konstaterer Jan Audun Eriksen lakonisk. I dag er det jo mye data, nikkes det.

– Vi spiller kanskje litt tyngre rock enn Marrakesh, som Uriah Heep, Deep Purple og Bad Company. På setlista har vi én egen låt – selv om vi har flere på repertoaret. Men med denne besetningen er det bare én, forteller Eriksen.

Litt av poenget er jo også å spille låter som folk kjenner, påpeker Randor Nordnes i Marrakesh.

– Vi begynner med Frank Sinatra og «Fly Me To The Moon» – det må jo passe bra – og så drar vi bare! ler han.

– Men vi har Elvis, Otis Redding, Jerry Lee Lewis og Eric Clapton og ikke minst The Shadows. Låter fra 60- og 70-tallet og helt opp til 90-tallet. God musikk dør aldri, sier Nordnes.

Sosialt

Samtidig er det en lørdagskveld som byr på mer enn det musikalske. For mange betyr nettopp de to bandene – og musikken de representerer – en sosial dimensjon.

– Da vi begynte å øve til jubileumsåret, tullet det etter hvert på seg med en masse spillejobber: Ti-tolv siden vi startet i fjor, noe som faktisk ble mer enn planlagt. Men på de spillingene våre har vi registrert at det blant publikum er folk som ikke har vært ute på tyve-tredve år. Nå kommer de og hører på fordi de vet at det er «gammel-musikken». Og i neste omgang kommer de også ut for å treffe kompisene sine, sier Jan Audun Eriksen.

God opplevelse

For Hugo Nordnes faller dét også sammen med en av tanken bak Hugos Pub som konsept.

– Det er jo nettopp for å vise at disse har et sted hvor de kan gå ute. Da er det også litt bevisst å kalle det en retro-aften. Lørdag har jeg satt begrensning på antall billetter slik at det skal være plass til å bevege seg her inne i lokalet – siden vi vet at det i hovedsak er voksne folk som kommer. Faktisk har vi tatt ned antallet med 100 publikummere.

Aldersspennet er imponerende: Både 18-åringer og en over 80 har kjøpt billett.

– Dette skal være en uteplass for alle aldersgrupper, derfor varierer vi også arrangementene i helgene. Denne gangen er det for den eldre garde, og det er heller ikke så mange utesteder som har det antall sitteplasser et slikt arrangement krever. Folk skal ikke stå som sild i tønne, men ha en god opplevelse – og en god, musikalsk opplevelse. Ikke minst er dette dansbar musikk, og vi har et flott dansegulv med plass til mange par, sier smiler Hugo Nordnes.