– Et fyrverkeri av en annen verden venter oss

Torsdag blir det virtuost samspill i Dyrøy.

Virtuoser: Erika Toth og Rune Larsen, her på hver sin side i bildet fra nyttårskonserten i Dyrøy i januar, kommer torsdag tilbake til Nordavindshagen i Brøstadbotn som duo.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Et stort publikum i Sør-Troms, Midt-Troms og i de nordligste Nordland-kommunene ble i januar tatt med storm i en eksotisk og til tider rytmisk utfordrende, ungarsk nyttårskonsert. Der hadde landsdelsmusiker Erika Toth og akkordeonist Rune Larsen fra Stamsund stått for mye av forberedelsene: Toth sørget blant annet for det ungarske grunnlaget, mens Rune ikke bare medvirket på akkordeon, men også bidro med forbausende originale arrangementer av en del av repertoaret.

Nå kommer paret tilbake til Dyrøy og til Midt-Troms – i virtuost samspill.

Spontan musisering

– Sist vi hørte Erika og Rune i Dyrøy, var under nyttårskonserten i januar, og den ville lekenheten og den spontane musiseringen glemmer man ikke! Disse to musikere er noen av de mest virtuose vi har i landsdelen, og måten de spiller på hverandre og improviserer sammen, er helt unikt. Et fyrverkeri av en annen verden venter oss her i Nordavindshagen, smiler Anna Starr Dalgård, kulturskolerektor i Dyrøy kommune.

Formidlingsglede

Erika Toth har lang fartstid som landsdelsmusiker og er kjent for sin virtuositet og formidlingsglede. Rune Larsen har selv blant annet uoffisiell verdensrekord i sammenhengende akkordeonspill på høyt nivå og uten å repetere noen låter – hele 24 timer holdt han på i Tromsø i 2009.

I konsertserien «Virtuost samspill» presenterer duoen en blanding av sjangrer og stemninger, der publikum vil kjenne igjen mye, men også få en del overraskelser.

– Erika og Rune er ikke bare knallgode på hver sitt instrument, de utfyller og utfordrer også hverandre på en unik måte, påpeker Dominique Guyot, produsent ved Kultur i Troms.

Stående applaus

Programmet ble presentert første gang i september 2017 på Fårebygget på Borkenes samt på Myklebostad Kulturhus – begge ganger til stående applaus.

– Konserten arrangeres i samarbeid med Dyrøy kommune og Dyrøy frivilligsentral. Som vanlig er enkel servering inkludert i billettprisen, sier Anna Starr Dalgård.

Fredag har paret konsert på dagtid på Salangen bo- og eldresenter på Sjøvegan, mens de senere samme dag gjester Lavangsheimen i Tennevoll.