– Det er utrolig artig og hyggelig å være til stede her i aften og kunne kose seg med herlig visekunst i et godt miljø. Her har Fruene på torget fått til noe vi har savna lenge på Finnsnes, her er et sted og et miljø hvor vi voksne finner oss til rette og trives sammen, mente May Clausen, en av de omkring 80 tilhørerne som hadde funnet vegen til konserten hos Fruene på torget lørdag kveld.

Det var Ragnar Olsen, Tom R. Johansen og Tore Lind som sammen danna trioen som tok tilhørerne gjennom Ragnar Olsens visekunst, fra begynnelse og fram til i dag. Det er den femte konserten de har sammen siden de debuterte på Finsnes Gaard høsten 2015. Men kontakten dem imellom går langt lengre tilbake, de har alle tre vokst opp i området rundt gamle Finnsnes ungdomsskole.

Retro som passer

– Jeg føler at vi passer sammen og jeg kan godt tenke meg et videre samarbeid. Men da bør vi utvide repertoaret, slik at vi kan få flere oppdrag. Vi har god samhørighet når vi spiller mine viser og alle er opptatt av å få fram tekstene og understøtte den musikalske biten. Til denne konserten har vi plukka fram flere retroprodukter, blant annet Erling Jarl. Vi fant at det ville stå i stil med lokalet vi er i, sier en smilende Ragnar Olsen.

Ragnar Olsen m/ venner?

– Det er veldig artig å spille sammen med Ragnar. Vi spilte en del sammen i gamle dager, da vi hadde en vise og lyrikklubb som het Mølja og blant annet opptrådte på gamle Grand gjestgiveri. Ragnar ble borte etter hvert og viseklubben døde ut. Jeg ser fram til et videre samarbeid og kanskje vi skulle starte ei gruppe som kunne hete Ragnar Olsen med venner? Det kunne være noe det, mener Tore Lind.

– Det er veldig hyggelig og en ære å få spille sammen med Ragnar, Han er jo prisgrossist av dimensjoner. Det er ingen i landet som skriver tekster som han, teksten med en herlig underfundighet. Og så maler han poetisk med ord, sier en entusiastisk Tom R. Johansen.

– Gledelig overraska

Og konserten hadde en rekke av Ragnar Olsens kjente viser, viser han presenterte på en lun og humoristisk måte. Det var Ei usaklig vise om Finnsnes, som handla om utviklinga av stedet og arkitekter, En aften på Grand og selvfølgelig Erling Jarl. Der var publikum hjertelig med på refrenget. Man fikk også Den glade pessimist, Vi venner oss til det og en rekke andre herlige viser som gikk rett hjem hos publikum.

– Jeg er gledelig overraska over frammøtet, det kom faktisk flere enn jeg hadde håpa på. Her er det knapt en stol ledig, konstaterte en tydelig fornøyd Ellinor Sarnes.

Det var knapt en stol ledig hos Fruene på Torget på konserten lørdag kveld. Foto: Birger Caspersen