Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Ånderdalen nasjonalparkstyre, Midt-Troms museum, senjakommunene, Fylkesmannen i Troms og Troms fylkeskommune. Prosjektet skal vare fra 2018 til 2019 og bidra til at Sážžá – Senja Naturhus & Museum blir et viktig knutepunkt for natur- og kulturminneveiledning, turinformasjon, næraktiviteter, attraksjoner og samhandling.

Satsingen er en del av prosessen knyttet til at Sážžá blir autorisert som nasjonalparksenter og naturinformasjonssenter.

– Vi tror at Sážžá – Senja naturhus blir en viktig aktør for formidling av natur og kultur på Senja, og at vi får til bærekraftig drift og dermed bidrar til lokalt og regionalt samarbeid og utvikling, sier fylkesråd Simonsen.

Kulturminneformidling

I prosjektet skal det blant annet arbeides med å utvikle aktiviteter knyttet direkte til naturhuset og med relevans til det som formidles i utstillingen, samt til arbeidet med Den naturlige skolesekken og Den kulturelle skolesekken.

Det skal videre skapes aktiviteter som genererer mulighet for økonomisk utbytte for involverte aktører. Det omfatter også natur- og kulturminneformidling med Senja som utgangspunkt og videreutvikling av utstillingen. Aktivitene skal stimulere interesse for natur, naturvern og naturstudier og bidra til underlag for undervisning og skole.

Ett av målene er da også at Sážžá – Senja Naturhus & Museum skal øke besøkernes forståelse av naturområdet og kulturminner og spre kunnskap om regionens natur- og kulturminnekvaliteter som spiller på de samme bærekraftsverdiene. I prosjektet inngår dessuten oppfølging av støttegrupper som Ånderdalens venner, Senja sameforening og Senja Historielag.