Det er viseklubbens øvingslokaler i kulturhusets underetasje på Sjøvegan som er blitt renovert og omgjort til en hyggelig intimscene. Akkurat dét hører godt sammen med Balubas overbygning som viseklubb: Nærhet til visene som fremføres på scenen; nærhet også blant tilhørerne som støtter opp om klubben og den musikalske sjangeren de ivaretar.

– Nå er lokalet blitt så fint at vi så for oss å ha vår første, offentlige konsert her, forteller Nils Arne Sjøseth.

Vidtspennende

Denne kvelden er han visevert og har plukket frem et materiale fra nabolandet, bestående av blant annet av klassiske Vreeswijk, Astrid Lindgren og Evert Taube, men også Bjørn Afzelius, Mikael Wiehe og Lisa Nilsson. Repertoaret er like vidtspennende som visesjangeren selv. At Salangen har sin egen viseklubb, er dessuten et rikt tilskudd til kulturlivet i midtfylket. Flere steder har slike klubber vært forsøkt, også i større byer, uten at de har funnet samme fotfeste eller fått samme kontinuitet. På Sjøvegan derimot kunne Baluba feire tiårsjubileum i fjor.

– Viseformen er på mange måter ryggraden i musikklivet, både i vår landsdel og ellers. Vi har et trofast publikum og konserter som er godt besøkt. I tillegg har vi stått på, rekruttert og fått flere ungdommer med oss som vil fortsette, sier Sjøseth.

Erik Bye-aften

Som arrangør har Baluba konserter både med klubbens egne musikere og med artister utenfra, nå sist med Ola Bremnes.

– For noen år siden hadde vi også en Erik Bye-aften. Den turnerte vi med i etterkant – til Gratangen og Dyrøy, ler Sjøseth.

– Denne onsdagskvelden legger vi opp til en helaften med pause. Vi har fått skjenkebevilling, vi har kaffe og kaker – og vi har en overraskelse som trekkes på inngangsbilletten.