Hver mandag kveld helt frem til sommeren er det samling i kulturhusets underetasje, og hit har May H. Møller og Munjwok Kutjok funnet veien. Mandag 19. mars var første dagen – og foreløpig er de her alene, men det er god plass til nye deltagere.

Timen mandag kveld sammen med kunstlærer Synnøve Nupen er en god time. Tiden går raskt når man begynner å male, forteller Møller. Maler-hobbyen har hun hatt lenge, og i fjor gikk hun på et annet kunstkurs i regi av Nupen.

– Et år gikk jeg kurs på kunstskolen i Tromsø. Da kjørte jeg fra Reinelva til Tromsø – kun for kurset sin del, ler hun.

– Jeg er veldig glad for at det er slikt kurs her. Nå slipper jeg jo å kjøre helt til Tromsø!

Inspirasjon

Nupen arbeider på kulturskolen i Dyrøy og i Lenvik i tillegg til sitt eget virke som billed- og tekstilkunstner. Hva elevene hennes arbeider med, er mye opp til dem selv. Møller utfolder seg i acryl, Kutjok maler i akvarell. Foran Møller tar Store Russetind i Balsfjord form. Har du ikke mulighet å gå kurs, er det gjerne Youtube eller andres bilder som blir inspirasjon, både når det gjelder teknikker og motiver, forklarer Møller. Men det er noe helt eget å være sammen med flere.

– Jeg kunne gjerne ha malt mer. Man må være litt tålmodig. Jeg driver jo ikke med utstillinger eller som profesjonell, men har dette som hobby. Det er klart at det hadde vært trivelig om vi ble flere her på kurset. Dette er sosialt, man lærer med maling, teknikker og får mer til, sier Møller.

Kurset er det første i sitt slag som kulturskolen arrangerer, og burde være attraktivt for flere, mener arrangørene. Ikke minst når du ser på kursavgiften du betaler her, sammenlignet med et kurs i annen regi.

Møller ser ned på lerretet. Det kjente landemerket ved Nordkjosbotn ruver med sine drøye 1400 høydemeter.

– Jeg tror ikke den er helt nøyaktig, smiler hun.

– Jeg har hatt den ute på Facebook, men da var den liksom ikke helt ferdig. Det blir flott når jeg får en ramme rundt, sier Møller.

Kunstkurset i kulturhusets underetasje har god plass til flere deltagere. Foto: Arne Ivar Hanssen
Hva elevene arbeider med, er mye opp til dem selv. På kurset får de profesjonell undervisning i de teknikkene de ønsker. Foto: Arne Ivar Hanssen