Awet Yhays spiller på krar, det etiopiske strengeinstrumentet som er stemt pentatont og som har en så særegen og distinkt klang. Vokalgruppen Salsing har utspring i tensing-koret i Salangen, og under UKM gjør de noe så originalt som å synge a cappella – flerstemt og harmonisk.

Nytt

– SalSing har egentlig eksistert ganske lenge, men jeg ble med for bare to år siden, forteller Jeanette Emilie Svendsen (17).

– Vi er flere medlemmer i koret, men ikke så mange her på UKM. Vi som står på scenen i dag, er vi som har øvd lengst, forklarer hun.

Vanligvis synger SalSing med piano, men fant ut at de skulle prøve noe nytt når det var Ung Kultur Møtes.

– Vi var med i fjor også, og da gikk vi videre til Finsnnes, sier Jeanette.

NNM

I Salangen er det ikke bare dans og teater på scenen, men også drill. Fremføringen var basert på programmet drilltroppen hadde forrige helg i nordnorgesmesterskapet i Harstad, forteller Ole Sigurd Wiggen Prestbakmo.

– Da kom vi på tredjeplass. Men det er første gangen vi er samlet som drill-gruppe på UKM.

Teater

Det er et rikt kulturmangfold blant de unge i Salangen. UKMforestillingen samler alltid tilhørere, og en symboltung billedutstilling sørget også for å imponere både publikum og et fagpanel av dommere.

Teatergruppe har de også, som har hentet artige poenger fra kommunen – og gitt sketsjen tittelen «Salangen rundt». Tobias Olsen (12) er med både på sketsj og på danseinnslag. Han deltar for første gangen i UKM.

– Den sketsjen blir det alltid mye latter av, smiler han.

UKM i Salangen ble arrangert onsdag kveld i kulturhuset. Bilder og intervjuer er basert på generalprøven mandag ettermiddag. Awet Yhays deltok ikke på selve forestillingen på grunn av sykdom.

fargerikt: Kunstverk av Thea Kvilesjø, som bokstavelig talt har fått tittelen «Fint bilde». Foto: Scan
duo: Kristi Børve på gitar, Ulrikke Thomassen spiller piano og fremfører «Perfect» av Ed Sheeran. Foto: Arne Ivar Hanssen
strengeinstrument: Awet Yhays spiller på krar. Foto: Arne Ivar Hanssen
symboltungt: Alfred Mathis virkningsfulle fotografi «Kjærlighet» i avdelingen for billedkunst.