Siden nyåret har de arbeidet med å få samspilløvingene med kulturskoleelevene i Lenvik inn i en litt annen form: Gjennom organisering i en egen orkesterforening åpnes flere muligheter, ikke minst for å søke midler til nye prosjekter ved siden av kulturskolen. Nå satses det på et stiftelsesmøte rett over påske for en orkesterforening. Da ønsker de at folk som har spilt i orkester før og som kan tenke seg å bidra, vil være med og delta videre, forteller Helga Fredriksen og Leon Johansson.

Helga er 17 år gammel og en av de eldste elevene i gruppen. Leon har to smårollinger i kulturskolen. Både han og Helga vet hvor mye musikkmiljøet har å si.

– Vi har hatt samarbeid med andre orkester, men det hadde vært veldig morsomt å få til noe her også. Foreløpig er vi bare kulturskoleelever, men vi håper at det kommer noen voksne – og flere som har lyst til å spille, forteller Helga.

At strykerensemblet har et heftig repertoar, er det heller ingen tvil om: Star Wars og «Purple Haze» øves inn sammen med pop-låter. I slutten av april har de opptreden med rockelåtene sine.

– Når man spiller fiolin eller cello som er et soloinstrument, har man bare en stemme. Setter man det sammen, lager fulle akkorder og andre rytmer, blir det stor musikk. Når du sitter sammen med 30-40 andre og hører din egen cellostemme i dette, er det en stor opplevelse, sier Leon.

Helgeseminar

En orkesterforening vil være et viktig tilskudd i kulturlivet i Midt-Troms, mener han. Som orkesterforening med medlemsskap i De unges orkesterforbund gis det adgang til å søke på midler som man kun får som frivillig organisasjon – og som kulturskolen ikke kan søke på. Foreldregruppen har jobbet med å få laget en samarbeidsplattform mellom kulturskolen og en slik orkesterforening, og der er mye kommet på plass. Høstens helgeseminar med Knut Buen er et godt eksempel:

– Kulturskolelærer Bendik Goldstein tok kontakt med Buen, og gjennom Kalottspel kommer han nå nordover og har kurs med oss i oktober: Et helgeseminar med konsert og det hele, smiler Leon Johansson.

Også tidligere elever ønskes til foreningen for å bidra til en nyetablert orkesterforening. Foto: Arne Ivar Hanssen
Star Wars, poplåter og «Purple Haze» står gjerne på setlista til strykerensemblet. Foto: Arne Ivar Hanssen