– Tilbyr en stor musikalsk opplevelse

Lørdag inviteres det til en spesiell salmekonsert i Skaland kirke: Mezzosopran Sunniva Håkestad Eliassen og organist IvarJarle Eliassen fremfører salmer på norsk, samisk og kvensk.

konsert: Mezzosopran Sunniva Håkestad Eliassen og organist Ivar Jarle Eliassen fremfører lørdag konserten «Med Jesus vil eg fara» i Skaland kirke. Foto: Presse 

kultur

Den arktiske salmekonserten «Med Jesus vil eg fara» har vært fremført både på Tranøya og i Finnsneskirka, og egentlig var det i Mefjordvær konserten skulle være denne lørdagen, forteller Ragnhild Hellemo.

Men en lekkasje fra et vannrør i kirken førte til at konserten ble flyttet til Skaland.

Utrolig virkning

– Skaland kirke blir en veldig fin ramme rundt denne konserten. Sunniva begynner å synge ute i våpenhuset før hun deretter kommer inn i kirken. Den virkningen er bare helt utrolig, smiler Hellemo.

Arctic Hymn Concert har vært presentert mange steder i Norge og i Sverige – og her er hele Nordkalotten som repertoar, med salmer på norsk, samisk og kvensk, med tekster av Petter Dass og Elias Blix til våre dagers salmer av blant andre Kari Bremnes, Ola Bremnes, Helge Stangnes og Trond Hellemo, gjerne til nordnorske folketoner og til Ivar Jarle Eliassen sine melodier, ifølge arrangørene.

«Med Jesus vil eg fara» blir dermed også et konsertkonsept som med utgangspunkt i den nordnorske salme- og sangskatten presenterer et helt liv i et landsdelens kystmiljø og alt det innebærer, med både gleder og sorger, på liv og død. Ved hjelp av salmer, viser, vuggesanger og brudemarsjer med opphav fra cirkumpolare strøk og enkel regi og scenografi utfoldes alt innenfor rammen av en dag. Programmet er utviklet av utøverne over tid og er i stadig endring og spiller på de kjente parallellitetene mellom dagens tider og livets epoker. Konserten kaller tidvis på tårene, men også på smil og latter, heter det fra arrangørene.

Gratis påskekonsert

Sunniva Håkestad Eliassen, opprinnelig fra Finnsnes, har sin utdanning fra Universitetet i Tromsø og Musikhochschule Lübeck i Tyskland. Hun har blant annet fremført samtlige av Bachs solokantater med Hamburger Barockorchester i Flensburg.

Med konsert på «palmelørdag» er det samtidig en musikalsk inngang til påskehøytiden.

– Berg menighet tilbyr jo her faktisk en gratis «påske-konsert» og en stor, musikalsk opplevelse, sier Ragnhild Hellemo.